zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Terug naar de Wintertijd

27 oktober 2012 (door AalburgNet)

ALTENA -  Dit weekend, op 28 oktober, wordt  om 03:00 's nachts de klok een uur teruggezet. Dit betekent dat we een uurtje langer kunnen slapen het komende weekend. 

De wintertijd wordt komend weekend weer ingesteld. 's Avonds is het eerder donker en in de ochtenden is het nog even wat lichter. De wintertijd duurt tot het laatste weekend van maart 2013. Op zondag 31 maart kan de klok weer een uur vooruit omdat dan de zomertijd ingaat.

De wintertijd is de standaardtijd. De zomertijd werd in Nederland opnieuw ingevoerd in 1977. Door in de zomer langer gebruik te maken van het zonlicht, zou er er energie bespaard worden al zijn de geleerden het daar niet over eens. 

Lees meer over:

Wintertijd zomertijd Altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.