donderdag 25 april 2024

Alles over Altena

Staat er al niet genoeg leeg?

23 oktober 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De ChristenUnie heeft schriftelijke vragen gesteld over mogelijk extra winkels buiten het reguliere winkelgebied.

Op de website laat men weten: "Opnieuw krijgen we signalen dat er buiten de afgesproken winkelgebieden, bedrijfsruimten worden omgezet naar winkelruimte. Dit terwijl er in het centrum van Aalburg al een forse leegstand is.Daarom hebben we de volgende vragen uitgezet naar het college van Burgemeester en Wethouders."

De partij constateert dat:

  1. Er veel winkelruimte in het centrum van Aalburg leeg en te huur staat.
  2. In de vastgestelde detailhandelsvisie van de regio duidelijke afspraken zijn gemaakt over detailhandel en perifere *) detailhandel en de onwenselijkheid om veel M2 winkeloppervlakte toe te voegen.
  3. Verzoeken om mee te werken aan gelijksoortige detailhandel zijn afgewezen in (bijv) het leegstaande pand van Sonneveld in de Wijkse straat.

En stelt de volgende vragen:

  • Klopt het dat gemeente voornemens is mee te werken om detailhandel te vestigen in het pand aan de Kromme Nol naast de AVIA?
  • Welke argumenten zijn hier bepalend geweest en zorgen voor het afwijken van afgesproken beleidslijn?
  • Is het mogelijk door provincie of ondernemersvereniging  of andere belanghebbenden bezwaar te maken tegen dit voornemen?

Wordt vervolgd. (Archieffoto Aalburg.net)

Lees meer over:

Christenunie Winkels leegstand
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.