donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Rotonde Almkerk gereed juli 2013

23 oktober 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Het antwoord op de schriftelijke vragen van (onder meer) Roland  van Vugt van de Statenfractie Noord-Brabant CDA betreffende vragen over de versnelde aanleg van een rotonde in de N322 nabij Almkerk in verband met de onveilige verkeerssituatie leverde een helder antwoord op:

"Op de in uw brief van 20 september 2012 gestelde vragen over een versnelde aanleg van de rotonde N322 bij Almkerk ter hoogte van het  uitbreidingsplan Den Doorn geven wij u het volgende antwoord.

1. Bent u op de hoogte van de bovenstaande verkeersonveilige situatie?
Ja, wij zijn daarvan op de hoogte.

2. Bent u bereid om alles uit de kast te trekken om de realisatie van een rotonde ter plaatse zo spoedig mogelijk te (laten) realiseren?
Ja, zoals wij in een bestuurlijk overleg met wethouder R. Bergsma van de gemeente Woudrichem op 18 september 2012 hebben doorgesproken, leggen wij de rotonde zo snel mogelijk aan. De slechte ondergrond en specifieke situatie ( aanwezigheid van regionale watertransportleiding en hoge druk gasleidingen) ter plaatse zorgen ervoor dat de voorbereidende werkzaamheden extra tijd kosten. Deze voorbereidende werkzaamheden worden nog dit jaar aan de markt opgedragen en direct aansluitend daaraan wordt de rotonde aangelegd. Bij de juiste weersomstandigheden zou de rotonde in juli 2013 gereed kunnen zijn.
Wij zullen ervoor zorgen dat de bereikbaarheid van de bioscoop Hollywoud, de Rabobank en de rondom gelegen percelen zo min mogelijk worden verstoord.
Met de gemeente is afgesproken dat er op korte termijn een informatieavond voor direct-belanghebbenden wordt georganiseerd. De gemeente organiseert en nodigt uit; de provincie zal op de avond een toelichting verzorgen en vragen beantwoorden."

 

 

Lees meer over:

rotonde Rabobank Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.