zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Huisverbod na huiselijk geweld

22 oktober 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - De politie arresteerde het afgelopen weekend een 48-jarige man uit Wijk en Aalburg vanwege huiselijk geweld. Hij bedreigde zijn vrouw in het bijzijn van hun minderjarig zoon (12). De man kreeg zondag 21 oktober 2012 een huisverbod opgelegd.

Spanningen
De man maakt het afgelopen weekend tot twee keer toe stennis voor de deur van zijn vrouw Het stel is in een echtscheidingsprocedure verwikkeld. Zijn vrouw deed aangifte van bedreiging. De politie arresteerde zaterdag 20 oktober de 48-jarige man bij de woning in Wijk en Aalburg. Hij werd ingesloten en in verzekering gesteld. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Vanwege de betrokkenheid van de minderjarige zoon heeft de politie een zorgmelding gedaan bij Bureau Jeugdzorg.

Huisverbod
Naar aanleiding van de gebeurtenissen kreeg de verdachte afgelopen zondag een huisverbod opgelegd. Zo'n huisverbod wordt namens de burgemeester opgelegd en is bedoeld als afkoelingsperiode en om rust te creëren voor de gezinsleden, terwijl hulpverleningsinstanties aan de slag gaan met de zaak.

Huiselijk geweld
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Lees meer over:

Politie huiselijk geweld
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.