vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Kunst en Vriendschap huldigt jubilarissen tijdens try-out concert

22 oktober 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL / MEEUWEN: Op zaterdag 20 oktober werd door Brasband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen een concert gehouden in ’t Buitenhoff in Andel. Dit concert diende vooral als try-out concert voor het Altena Streekfestival dat zaterdag 27 oktober plaatsvindt in ’t Rondeel in Woudrichem en wat door Kunst & Vriendschap samen met Altena Bras uit Andel wordt georganiseerd.

Ht programma bestond uit twee delen en het eerste gedeelte werd geopend met het prachtige Prelude on Tallis van Peter Graham. Voor de pauze kon er ook geluisterd worden naar het programma voor het Streekfestival: als inspeelwerk Rusalka’s Song to the Moon een prachtige romantische cornetsolo gespeeld door Rijk Doezer en als te beoordelen werk Mountain Views van Bertrand Moren.

Verrassing
Na de pauze opende Kunst & Vriendschap met de mars Golden Arrow. Daarna volgde er een verrassing voor twee leden: Erik van Braam en Rijk Doezer. Joop van de Meulenreek, voorzitter van de KNFM Noord-Brabant was namelijk naar Andel gekomen om deze twee leden te huldigen.

Erik van Braam, voorzitter van Kunst & Vriendschap, is namelijk 40 jaar actief als muzikant en Rijk Doezer, penningmeester van Kunst & Vriendschap, is al 25 jaar actef als muzikant. Van de Meulenreek overhandigde hen namens de KNFM de certificaten en bijbehorende speldjes.

Hierna was het weer tijd voor muziek en vervolgde K&V haar programma met het swingende Soon en very soon van Andrae Crouch en sloot het concert af met de bekende French Military March van Saint-Saens. Kortom, het was een geslaagde concertavond en een prima voorbereiding voor het Altena Streekfestival op zaterdag 27 oktober.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.