zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Nieuwe Steeg wordt verlicht

19 oktober 2012 (door AalburgNet)

GENDEREN - Op maandag 22 oktober om 1900 uur zal in café ’t Zwaantje te Genderen de verlichting aan de Nieuwe Steeg officieel in werking worden gesteld door wethouder Jaap van Luijk samen met de initiatiefnemers van de eerder gehouden handtekeningactie.

In 2011 is door ongeveer 650 inwoners van Genderen, Eethen en omstreken een petitie aan de gemeenteraad aangeboden om uit oogpunt van leefbaarheid en veiligheid verlichting aan te brengen aan de Nieuwe Steeg. De Nieuwe Steeg is een belangrijke (druk) gebruikte fietsroute met name voor de schoolgaande en voetbalende jeugd. 

Deelproject
In het plan van aanpak van het Integraal Dorpsontwikkelingsplan Genderen is een deelproject “doorontwikkeling recreatie” opgenomen. Het doel van dit deelproject is het dorp en de directe omgeving toegankelijk en aantrekkelijk te maken voor recreatie (fietsen, wandelen en voetballen) voor zowel inwoners van Genderen als bezoekers. Na een akkoord van de provincie is de fietsverlichting deels gefinancierd vanuit de IDOP subsidie. In het kader van de duurzaamheid is de verlichting aangebracht in LED-vorm.

Lees meer over:

Genderen nieuwe steeg
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.