Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Leen plan Achilles Veen gaat te ver

18 oktober 2012 (door AalburgNet)

WIJK EN AALBURG - De complete raad heeft zich kritisch en negatief uitgelaten over het raadsvoorstel wat het college naar de raad heeft gestuurd over een geldlening van 600.000 euro aan Achilles Veen.

Het raadsvoorstel riep teveel vragen op en met tientallen vragen en suggesties is nu de taak aan het college om binnen twee weken een nieuw voorstel neer te leggen. De vraag is of het lukt om veel bezwaren weg te nemen. Opvallend waren de uitlatingen van coalitiepartijen SGP en BAB, de SGP noemde het voorstel, wat van het eigen college kwam, zelfs onacceptabel. De kritiek van de BAB richtte zich vooral op Achilles Veen, de BAB vindt het verzoek “niet netjes”.

Keuzes
ChristenUnie Aalburg vindt dat de raad principiële keuzes moet maken. Moet je dit als gemeente willen en waar ligt de grens als er meer verzoeken komen van maatschappelijke organisaties? Verder is er teveel onduidelijk over de financiële randvoorwaarden. Als er gekeken wordt vanuit maatschappelijk oogpunt dan vinden wij het bezwaarlijk dat kantine-inkomsten zo belangrijk zijn voor de aflossing. Hoewel het niet letterlijk zo zal zijn, voelt het toch wrang dat elk extra biertje van pas komt voor de aflossing. Moet je dat willen als gemeente? Mag je bij een lening ook iets terug verwachten van de vereniging op maatschappelijk oogpunt?

De raad vroeg nadrukkelijk om ook op zoek te gaan naar andere oplossingen. Bijvoorbeeld dat de garantstellers rechtstreeks aan de vereniging lenen of dat Achilles Veen rechtstreeks bij de BNG leent. (CU)

Lees meer over:

veen Achilles
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.