maandag 15 augustus 2022

Alles over Altena

Maico Suijkerbuijk oppermachtig

15 oktober 2012 (door WerkendamNet)

HANK - De zevende wedstrijd van het running center road circuit, de 15 km van de kurenpolder, is gewonnen door de jeugdige Maico Suijkerbuijk uit Roosendaal. Nadat ongeveer 40 jeugdlopers hun wedstrijden onder droge weersomstandigheden gelopen hebben starten om twee uur ongeveer 120 lopers over de hoofdafstand van 15 km en recreatielopen over 5 en 10 kilometer.

Na het startschot begint het hard te regenen en ontstaat er direct een kopgroepje welke bestaat uit de broers Carliho en Maico Suijkerbuijk en Nemi Roozemond. Vlak daarachter een grote groep met daarbij de regiolopers Gerard Lensvelt en Egbert Hooijkaas. Nadat Maico bij een valpartij onderuit is gegaan, weet hij na 4 kilometer toch weg te lopen en gaat onbedreigd naar de zege met een knappe tijd van 51.50. Carliho Suijkerbuijk wint de talentrun over 5 kilometer in 17.16. De grote groep lopers achter de koploper valt halverwege de wedstrijd uit elkaar en Paul Visser van de Tilburg Road Runners is de snelste en eindigt als tweede in de wedstrijd.
Mar Hein van de Wiel van DAK drunen wint de Master 35 race voor regioloper Gerard Lensvelt uit Dussen. Rene Stam van Scorpio is veruit de beste in de Master 45 klasse voor Hooijkaas en Johan Roozemond uit Genderen. Henk Bruijns uit Breda laat opnieuw zien dat hij de beste Master 55 is en Ciska Hensen van DAK uit Drunen wint bij de dames.

De organisatie van deze nieuwe loop heeft laten zien dat de 15 kilometer van de kurenpolder een goede aanwinst is voor het circuit en zal volgend jaar weer proberen een stap te gaan maken en dan hopelijk met beter weer.

Duidelijk
In het Running Center Road Circuit klassement zijn een aantal dingen al heel duidelijk na 7 van de 8 wedstrijden. Master 35 Mar Hein van de Wiel, Peter Mijnsberg bij de M45 , Henk Bruyns bij de M55,Jacqueline Nieuwenhuizen en Ciska Hensen bij de dames senioren en vrouw 35 winnen het circuit. Bij de mannen senioren is de strijd nog open waarbij nog meerdere lopers het klassement kunnen winnen. De volgende wedstrijd is op 3 november in Woudrichem over een afstand van een halve marathon. Voor alle uitslagen kun je terecht op www.altenaroadcircuit.nl

Lees meer over:

hank kurenloop arr
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.