maandag 29 november 2021

Alles over Altena

Politie waarschuwt voor oplichting

12 oktober 2012 (door AalburgNet)

ALTENA - Deed AalburgPUNTnet vanmorgen nog een melding over vals geld dat in Aalburg is gesignaleerd, nu laat de poltie, bij monde van Jack Mulder (politie MW Brabant), weten dat de Hermandad binnen één maand geconfronteerd is met twee andere gevallen van oplichting.

Mulder vertelde dat een bedrijf gevraagd werd offerte te doen voor een Engelstalig bedrijf. Nadat akkoord gegeven werd op die offerte kreeg het bedrijf een cheque die veel hoger was dan het geoffreerde bedrag. Als toelichting werd gesteld dat het een voorschot betrof op toekomstige betalingen. Mulder: "Met die cheque is niets mis. De cheque wordt geïnd en het bedrag wordt bijgeschreven op de rekening van de ondernemer. Echter, na enige tijd wordt het bedrag gestorneerd en op de één of andere manier moet dan het bedrag nogmaals betaald worden. Ik vermoed aan de chequemaatschappij. Dat is een bekende constructie. De maatschappij heeft het geld uitbetaald aan de oplichters en haalt verhaal bij de ondernemer."

Verleidelijk
Tot nu toe is deze constructie  één keer met succes toegepast. De tweede keer deed de ondernemer navraag bij de bank en is de politie ingeschakeld. Omdat het om forse bedragen gaat, is het aanbod heel verleidelijk. Ook in dit geval geldt dus: men zij gewaarschuwd!

Ook Ondernemersvereniging (OV) Aalburg werd inmiddels door de poltie benaderd met bovenstaande info.

Zie ook:

Lees meer over:

Oplichting Politie Altena cheque
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.