donderdag 28 maart 2024

Alles over Altena

CDA staat alleen voor de Kwinter-camera

11 oktober 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Al maanden lang is er overlast van hangjeugd rondom de Kwinter. Het CDA pleitte tijdens de laatste raadsvergadering voor een samenscholingsverbod en cameratoezicht.

Tijdens de raadvergadering zegde verantwoordelijk wethouder Peter van der Ven toe een samenscholingsverbod in te stellen. Over het inzetten van cameratoezicht werd afgesproken dit in de eerste raadscommissie te behandelen.
Afgelopen woensdag werd dit onderwerp daar dan ook behandeld. CDA-raadslid Wil Drabbe was hier duidelijk: "Het CDA juicht het toe dat de Schelf een aantal avonden extra open is, mits de jongeren ook daadwerkelijk binnen blijven, want als ze zich buiten bij de Kwinter gaan op houden, wordt de overlast alleen maar groter voor de omwonenden."

Gemiste kans
De wens van het CDA dat de politie verbaliserend optreedt bestaat al langer. Dat  geldt ook voor het verhalen van de schade op de jongeren of diens ouders dan wel verzorgers. "We kunnen het niet maken om de rekening te leggen bij alle inwoners, dan wel de gemeente." Drabbe hield een warm pleidooi voor het plaatsen van camera's. Tot zijn verbazing kreeg hij bij de andere fracties hiervoor de handen niet op elkaar. Een keur van argumentne kwam voorbij die tegen cameratoezicht pleitte, variërend van de privacy voor de 'gewone' bezoekers van de Kwinter tot de hoge kosten en de inferieure kwaliteit van camera’s. "Een gemiste kans", aldus Drabbe. "Onze inwoners ervaren al  zeven maanden elke dag tot laat toe overlast. Dat is niet niks. In heel Nederland worden camera's opgehangen en het probleem lost zich vanzelf op. De voorbeelden zijn er. Wat doen we nu als het verbod tot samenscholen door de politie niet wordt opgepakt? Juist, dan gaan we het weer hebben over cameratoezicht. Wat mij betreft liever gisteren dan vandaag en als het mogelijk is mobiel dan kunnen we die camera's elders ook gebruiken in onze gemeente. We moeten de inwoners die overlast hebben echt serieus nemen", brak Drabbe strijdbaar de lans. Echter zonder resultaat. De camera's komen er niet.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.