zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Scouting Altenagroep werkt aan de toekomst

10 oktober 2012 (door WerkendamNet)

SLEEUWIJK - De afgelopen jaren is Scouting Altenagroep druk bezig geweest om aan de groep te 'bouwen'. Na vele jaren hard werken door alle vrijwilligers is het resultaat goed zichtbaar. Met een ledenaantal van 133 is men groter dan ooit tevoren in het 47-jarig bestaan. Gezien de landelijke tendens dat het ledenaantal bij scoutinggroepen terugloopt bevestigd dit de goede weg. "Maar we realiseren ons dat we niet stil moeten gaan zitten en werken dan ook hard door met elkaar," schirjft Remco van Wensveen van de scoutinggroep.

"Zo zijn we achter de schermen druk bezig met investeren in onze vrijwilligers. Met het nieuwe trainingsprogramma van Scouting Nederland zijn we druk aan de slag gegaan binnen de groep. En met succes. Vorige maand hebben twee leidinggevenden van onze groep hun kwalificatie als praktijkbegeleider behaald. Binnen Scouting Nederland zijn zij vrijwel de eerste begeleiders. Deze praktijkbegeleiders gaan onze stafleden ondersteunen en coachen met trainingen en opleidingen zodat onze stafleden nog beter leiding aan uw zoon/dochter kunnen geven. En ook hiermee zijn al goede resultaten geboekt, de eerste stafleden hebben hun leidingkwalificatie mogen ontvangen! Daarnaast volgen diverse stafleden workshops en trainingsweekenden en we zijn bezig met EHBO-trainingen voor alle stafleden zodat we goede eerste hulp kunnen bieden mocht er toch wat mis gaan.

Trainen
Maar niet alleen zijn we druk bezig met onze vrijwilligers te trainen, ook is de groep de laatste jaren uitgebreid. Een aantal jaar geleden hebben we de speltakken waterscouts en plusscouts toegevoegd. Afgelopen februari hebben we daarnaast een speciale speltak toegevoegd, de blauwe vogels. Deze speltak is voor kinderen met een verstandelijke beperking en we zijn er erg trots op dat we deze kinderen binnen onze groep mogen verwelkomen. Het geeft eens te meer aan dat Scouting voor iedereen bedoeld is. Maar we zijn nog niet klaar en hebben binnenkort nog een nieuwe speltak gepland staan om te gaan starten, eentje voor de allerkleinsten onder ons. Binnenkort leest u alles hierover op onze website, hou deze dus in de gaten!"

Lees meer over:

scouting altena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.