zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Politie grijpt in bij huiselijk geweld

10 oktober 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - De politie arresteerde een 19-jarige man uit Almkerk vanwege huiselijk geweld. Hij bedreigde en mishandelde zijn ouders op zaterdagavond 6 oktober 2012. De man krijgt mogelijk een huisverbod opgelegd.

De politie werd gebeld nadat de verdachte vernielingen aanrichtte in de woning. Hij bedreigde zijn ouders, waarbij de vader een klap in zijn gezicht moest incasseren. De moeder van de verdachte had bij de schermutselingen een bebloede onderarm opgelopen.
Het echtpaar deed aangifte tegen hun 19-jarige inwonende zoon, waarbij duidelijk werd dat er langer sprake is van spanningen. De politie arresteerde de 19-jarige man. Hij is ingesloten en in verzekering gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huisverbod
Bekeken wordt of de verdachte ook een huisverbod opgelegd kan krijgen. Zo'n huisverbod wordt namens de burgemeester opgelegd en is bedoeld als afkoelingsperiode en om rust te creëren voor de gezinsleden, terwijl hulpverleningsinstanties aan de slag gaan met de zaak.

Huiselijk geweld
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Lees meer over:

Politie Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.