vrijdag 21 januari 2022

Alles over Altena

Dorpshuis Genderen heeft nieuwe hoofdingang

8 oktober 2012 (door AalburgNet)

GENDEREN - In en rond het dorpshuis in Genderen is het al langere tijd een drukte van (verbouw) belang. Een paar weken geleden was het laatste onderdeel aan de beurt: de hoofdingang. Deze was bijzonder slecht. Genderen stak de opnieuw handen uit de mouwen onder leiding van karretrekkers Jo den Besten en Kees Colijn.  

Er werd een nieuwe pui besteld met censoren zodat de deuren vanzelf open gaan, hetgeen voor mindervaliden natuurlijk een uitkomst is. Zonder obstakels van de straat kan men nu naar binnen. Dat is een hele verbetering.

Feest
Om deze aanpassing te vieren en de deur officieel in gebruik te nemen hield Dorpshuis Genderen op 28 september een vrijwilligersavond voor alle mensen die op welke wijze dan ook een bijdrage leveren aan het lokale centrum. Deze vrijwilligers zijn zeer belangrijk. Mede door hun hulp en inzet is kan een scala van activiteiten georganiseerd worden, zoals sport voor jongeren, ouderenmiddagen, peuterspeelzaal, onderdak voor verenigingen en meer. Kortom, Dorpshuis Genderen is en blijft hét warm kloppend hart binnen de dorpsgemeenschap.

Deze nieuwe hoofdingang kwam tot stand mede door subsidie van het Oranje Fonds en een gift van Fundatie Van den Santheuvel, Sobbe.

Bij de foto: De twee drijvende krachten achter de verbouwing van het Dorpshuis, Jo den Besten en Kees Colijn. (Foto: Joop Lankhaar)

Lees meer over:

dorpshuis Genderen
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.