donderdag 28 maart 2024

Thuiswinst Kozakken Boys

8 oktober 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Het enige verwijt dat de manschappen van Michel Langerak misschien gemaakt kon worden was dat de wedstrijd niet eerder op slot werd gegooid. De 4-2 overwinning was meer dan verdiend daar waren vriend en vijand het overeens.

De eerste echte grote kans kwam op naam Arif Irilmazbilek. Na een kwartier spelen had de spits van Kozakken Boys zoveel vrijheid dat hij er zelf van schrok en door een enorme afzwaaier te produceren hielp hij de kans om zeep. Op het half uur spelen deed Sjoerd van der Waal het beter. Een vrije trap van de thuisploeg werd nog weggewerkt maar de rebound werd een prooi voor van der Waal. Tien minuten later was er toch de zevende goal dit seizoen van Arif Irilmazbilek. Een hoge bal werd niet goed verwerkt door de doelman van Rijnsburg en wie anders dan Arif Irilmazbilek was er als de kippen bij om het buitenkansje te verzilveren. Op slag van rust sloeg Kozakken Boys voor de derde maal deze middag toe. Met een leep boogballetje verschalkte Irilmazbilek de doelman van Rijnsburg en via de onderkant van de lat ging de bal voor iedereen duidelijk over de doellijn. Helaas voor de thuisploeg was de grensrechter van dienst niet bij de les en ontging hem de goal.

Na rust kwam de aansluitingstreffer uit het niets. De tweede helft was amper begonnen of de bal ging op de stip. Een lichte botsing en een ter aarde stortende ‘ui ‘was tot ieders verbazing goed voor een strafschop. Rijnsburg profiteerde dankbaar van het cadeautje en leek terug te komen in de wedstrijd. Met de nadruk op leek. Kozakken Boys mocht aftrappen en voor iedereen het besefte kwam de bal via Richie Basoski in de voeten van Arda Havar. De kilometersvretende middenvelder bleef oog in oog met doelman uiterst koel en bracht de marge weer op twee.
Vanaf dat moment was het toch al niet van zelfvertrouwen bulkende Rijnsburgse Boys rijp voor de sloop. Maar toen Kozakken Boys verzuimde de trekker over te halen en ook nog eens met tien man kwam te staan na het tweede geel van Ismael Yildirim kregen de bezoekers hoop. Kozakken Boys kwam onder druk te staan tegen de alles of niets spelende bezoekers en kregen tien minuten voor tijd de tweede goal van de middag tegen. Verder liet Kozakken Boys het niet komen. In de allerlaatste minuut was het invaller Giovanni Klaverweide die opstoomde langs de zijlijn en Leon Bot instelling bracht. Met een schuiver in de hoek maakte de middenvelder aan alle illusies van Rijnsburg een eind en bracht hij Kozakken Boys in veilige haven. (Kozakken Boys)