Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Harense Smid krijgt opnieuw verkoopvergunning vuurwerk

2 oktober 2012 (door AalburgNet)

VEEN - Gemeente Aalburg heeft besloten om De Harense Smid aan de Bagijnhof 19 in Veen, opnieuw een vergunning te verlenen voor de verkoop van vuurwerk. De reden is eenvoudig: deze ondernemer voldoet als enige aan de wettelijke eisen voor verkoop van dergelijk materiaal,

De gemeente laat bij monde van haar besluit weten: "Bekend wordt gemaakt dat er voor de aanstaande jaarwisseling één verkoopvergunning voor consumentenvuurwerk is verleend. Besloten is om aan de Harense Smid een verkoopvergunning voor consumentenvuurwerk te verlenen in het kader van de Verordening algemeen plaatselijke regelgeving (apv) en de hieruit voortvloeiende Beleidsregels vuurwerkverkoop particulieren. Dit besluit is op 27 september 2012 aan de aanvrager verzonden.

Het consumentenvuurwerk mag alleen verkocht worden op vrijdag 28, zaterdag 29 en maandag 31 december 2012 volgens de wettelijke voorschriften van onder andere het Vuurwerkbesluit."

Waarvan akte...

Correct
Even ontstond de gedachte dat dit besluit andere verkopers voor vuurwerk zou hebben uitgesloten, maar dat is niet correct. Gemeentevoorlichter Kees Noorloos zet in een reactie de punten op de spreekwoordelijke i: "De laatste jaren krijgt alleen de Harense Smid een vergunning, omdat alleen zij aan de wettelijke eisen voor verkoop van vuurwerk voldoen. Wij leggen niets aan banden. Er zijn gewoon niet meer aanvragen binnengekomen."

Lees meer over:

Vuurwerk veen harense smid
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.