vrijdag 19 april 2024

Alles over Altena

Pontje Steur zet 10.000 passagiers over

2 oktober 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Pontje Steur, dat voor het twaalfde jaar vaart in de Biesbosch tussen Draepkilweg en ’t Kooike, zette afgelopen zondag de 10.000 passant over. Dat getal werd bereikt op de allerlaatste dag (30-09) van het vaarseizoen. Anton Schop uit Wijk en Aalburg zette deze cijfers op het spreekwoordelijke bord. Kortom, weer een reden voor een klein feestje aan boord van Pontje Steur...

Cijfers
Vorig jaar werd de 10.000e passagier al bereikt op 4 september. De gelukkige was toen Liny Jansen uit Geertruidenberg. In 2010 was dit al op 29 augustus: Jan Piels en zijn vrouw Gonnie uit Rossum waren toen dé gelukkigen. Om de cijfers rond te maken: in 2009 werd op 21 augustus al de 10.000 passant overgezet. De 'feestgrens' wordt dus steeds later bereikt, zo lijkt de trend zich althans te ontwikkelen. 

Eerder dit jaar werd overgens het magische totaal aantal van 100.000 overgezette passagiers bereikt.

Schippers
Het pontje wordt bemand door een team van zeven vrijwillige schippers die bij toerbeurt telkens voor een dag het pontje overvaren. Deze schippers hebben allemaal een sterke affiniteit met de scheepvaart en een grote belangstelling voor recreatie in en om de Biesbosch.

Zie ook:

Lees meer over:

Pontje steur voetveer
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.