dinsdag 23 april 2024

Alles over Altena

Boswachter Van der Neut in race om NG Publieksprijs 2012

2 oktober 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Boswachter bij Staatsbosbeheer, Jacques van der Neut,  kreeg te horen dat zijn foto van een reegeit, omringd door klaprozen en korenbloemen, meedoet in de race naar de National Geographic (NG) Publieksprijs van de Fotowedstrijd 2012. De redactie van NG / Nederland-België stelde de Werkendammer van dit heuglijke feit op de hoogte vlak voor zijn vertrek naar Spanje waar hij op dit moment een workshop bijwoont.

Op zijn site www.boswachtervanderneut.nl maakt Van der Neut melding van de bijzondere - onverwachte - nominatie.

Over de opname zegt Van der Neut: "Op een braakliggend terrein in Mecklenburg-Vorpommern ben ik met m'n nieuwe camera allerlei instellingen aan het proberen en plotseling steken er twee oren van een reegeit tussen al die kleurtjes uit. Een beetje voorover bukken en een paar plaatjes kunnen maken. Dan gaat het beest er met een enorme sprong vandoor..."

Wie deze opname ook mooi vindt kan stemmen via DEZE link.
Op 23 oktober worden de publieksprijswinnaar én de winnaar van het National Geographic-prijzenpakket bekendgemaakt.

(NB: de site van Nathional Geographic.nl kan af en toe moeilijk bereikbaar zijn.)

Professioneel
Jacques van der Neut fotografeert al heel lang. Sinds augustus 1994 doet hij dat officieel onder de naam Natuurfotografie Jacques van der Neut. Wat begon als liefhebberij groeide uit tot een professioneel werk. De redacties van diverse (dag)bladen toonden namelijk regelmatig belangstelling voor zijn beeldmateriaal. Zijn passie voor (natuur)fotografie veranderde daardoor niet. (Foto Jacques van der Neut)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.