vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Wereldlichtjesdag in Werkendam

1 oktober 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Jaarlijks wordt op de tweede zondag in december op verschillende plaatsen wereldwijd Wereldlichtjesdag georganiseerd. Op deze dag steken mensen overal op aarde om 1900 uur kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Dit jaar wordt voor het eerst in de regio Land van Heusden en Altena een dergelijke bijeenkomst georganiseerd.

Het initiatief hiervoor is genomen door Monique van Delzen (Monieks Uitvaartverzorging), Loes Frings (lotgenoot en vrijwilliger bij Stichting Lieve Engeltjes) en Wilma Vos (Silencio, zorg in rouw). Zij willen op deze manier graag samen met de ouders, broertjes en zusjes, overige familieleden en mensen die zich verbonden voelen, stilstaan bij de overleden kinderen. Het maakt niet uit op welke leeftijd het kind is overleden of hoe lang dit geleden is: iedereen is welkom.

Alleen
Het is vaak waardevol te beseffen dat je niet alleen staat in je verdriet. Dat je verdriet er mag zijn. Dat er ruimte is voor de pijn en het gemis, voor het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen. En bovenal dat de overleden zoon of dochter niet wordt vergeten. Tijdens de bijeenkomst zullen er kaarsjes worden aangestoken voor de overleden kinderen en zal worden geluisterd naar muziek, gedichten en troostende woorden. Op deze manier hopen de organisatoren voor een lichtpuntje in deze donkere dagen te kunnen zorgen.

Vanwege zowel de sfeer als de goede bereikbaarheid (via A27, afslag 23) is gekozen voor Fort Altena (Werkendam, de Tol) als locatie. In verband met de organisatie is het fijn als u vooraf wilt doorgeven dat u komt en met hoeveel personen.

Lees verder in De Agenda op Werkendam.net

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.