maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Voltena verliest eerste thuiswedstrijd

1 oktober 2012 (door WerkendamNet)

NIEUWENDIJK -  Afgelopen zaterdag speelden de dames van Voltena hun eerste thuiswedstrijd. Zij mochten aantreden tegen VCN King Software uit Capelle aan de IJssel. Deze delegatie was sterk en ervaren, waarin zelfs speelsters uit de eredivisie meespeelden.

De eerste set begon Voltena een beetje onwennig en bouwde een flinke achterstand op. Mede de sterke servicedruk van de tegenpartij zorgde voor een 9-17 achterstand. Het spel van de tegenpartij was degelijk en Voltena was hier niet tegen opgewassen en verloor de set met 14-25.

De tweede set begon Voltena voortvarend. Voltena hield haar spel foutloos en bouwde servicedruk op. Het waren nu de meiden uit Capelle die de druk voelden. Voltena ging meer vrijuit spelen, aanvalscombinaties lukten en verdedigend zaten we er beter bij dan in de eerste set. Deze set mocht Voltena dames 1 dan ook op haar naam schrijven.

Lastige
De derde set is altijd een lastige. Zo ook voor de meiden van Voltena. De ervaren meiden van VCN liepen puntje voor puntje uit. Voltena was niet opgewassen tegen het sprongkruid van de tegenstander. Blokkerend en aanvallend had de tegenpartij een niveau hoger. Ondanks de verbeterde servicedruk ging ook deze set naar de meiden van Capelle met 20-25.

Om er toch nog een winst uit te halen moest Voltena de vierde set alles op alles zetten. De meiden bleven bij tot 15-17, alleen op dat moment begon VCN met haar eindsprint. Voltena had hier geen antwoord op en de set eindigde op 19-25.

Deze 1-3 nederlaag was een wijze les. De meiden zijn er extra op gebrand het spel tegen de jongen meiden van Sliedrecht Sport wel te laten kloppen. Voltena mag dan om 12.30 aantreden in de Stoep in Sliedrecht.

Lees meer over:

Nieuwendijk Volleybal Voltena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.