vrijdag 3 december 2021

Alles over Altena

Brabantse Brandpreventieweken

29 september 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA -  Van 1 tot en met 31 oktober vinden de landelijke brandpreventieweken 2012 plaats. Het thema is Wat doe jij bij brand? Daar moet je nu over nadenken! Brandweer Midden- en West Brabant grijpt de Nationale brandpreventieweken aan om het project ‘Geen Nood Bij Brand’ te introduceren. De regionale aftrap vindt plaats op woensdag 3 oktober. De brandweer gaat die dag bij diverse zorginstellingen op ´veiligheidsexpeditie´. U wordt van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Een overzicht van alle veiligheidsexpedities vindt u onderaan dit bericht. Bij de expeditie in Tilburg zijn managers van Brandweer, zorginstelling Amarant en de GHOR (voor zorgcontinuïteit binnen instellingen) aanwezig om vragen te beantwoorden. Graag horen we of u aanwezig wilt zijn bij deze of een andere expeditie.

Veiligheidsexpeditie
De brandweer bezoekt op 3 oktober diverse zorginstellingen in de regio om samen met de bewoners, familieleden en medewerkers te kijken of het pand brandveilig is. Tijdens de rondgang door het pand wordt zowel de (on)gewenste als (on)veilige situatie geïnventariseerd. Door vragen te stellen komen de gebruikers van het pand zelf met oplossingen om de brandveiligheid te verbeteren. Doel is het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid van bewoners, familieleden en medewerkers.

Geen Nood Bij Brand
Deze ‘veiligheidsexpeditie’ is onderdeel van het project ‘Geen nood bij brand’. Na afloop bespreken brandweer en zorginstelling de bevindingen en leggen deze vast in een verslag. Dit verslag vormt de basis voor verbeteringen. Het doel is om samen met de gebruikers de brandveiligheid in de zorginstelling structureel te verbeteren. De brandweer werkt hierbij nauw samen met de zorginstelling.

Eigen verantwoordelijkheid
Mensen die verblijven in een instelling waar zorg wordt verleend, zijn vaak minder zelfredzaam. Daardoor zijn deze mensen sterk afhankelijk van een goede brandveiligheidssituatie. De zorg hiervoor is niet alleen een verantwoordelijkheid van facilitair beheer of directie, maar van iedereen binnen de zorginstelling.

Lees meer over:

Brandweer Altena brandpreventie
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.