zondag 5 december 2021

Alles over Altena

Voltena-dames wint uit met sterke cijfers

25 september 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Voltena Volleyballvereniging is de nieuwe naam van SSS Nieuwendijk en Foranto uit Werkendam, de twee clubs die in het Land van Heusden en Altena samen zijn gegaan. De club kwam goed uit de startblokken.

Een aantal nieuwkomers binnen het eerste dames team van Voltena is Valerie Ippel en Sarah van Esch. Beide twee jonge talenten die vorig jaar al veelvuldig hebben laten zien dat ze dames-1 waardig zijn. Sharon Tolenaars besloot vorig jaar een stapje terug te doen en verder te gaan spelen in het tweede damesteam van Voltena. Ook bij de begeleiding een kleine verandering. Vorig jaar waren het nog Barbera Branderhorst en Elly Monshouwer die coach Krista Buys assisteerden. Komend seizoen neemt Marcelien Prins deze taken over.

Spannend
Na een serieuze voorbereiding van Voltena Dames-1 mocht het team aanvangen tegen Volley Zuid uit Rotterdam. Dit team is een debutant in de derde divisie. Na een jaar promotieklasse te hebben gespeeld zijn zij vorig jaar middels winst bij de pd-wedstrijden weer terug in de derde divisie.
De eerste wedstrijd is altijd spannend. Je kunt dan wel veel hebben getraind, maar het niveau van de tegenstander en van de poule is onbekend. Voltena Dames 1 bleek echter veel te sterk voor Volley Zuid. De setstanden liegen er niet om: twee keer 25-15, één keer 25-17 en de laatste set ging met 25-20 naar de kant van Voltena Dames-1 en daarmee de 4-0 overwinning. Met de complimenten aan Ilona Nieuwkoop die met haar service het verschil maakte en aan het zeer goede spel van de geroutineerde maar ook van jonge speelsters.

Thuiswedstrijd
Aanstaande zaterdag speelt Voltena Dames-1 hun eerste thuiswedstrijd om 17.00 uur tegen VCN King Software Dames-3. Dit doen zij in hun eigen “Voltena-Dome” Sporthal de Iris in Nieuwendijk.

Lees meer over:

Nieuwendijk Volleybal Voltena
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.