woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

PvdA breekt opnieuw lans voor gemeentelijke samenwerking

24 september 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Herindeling if samenwerking: vorige week werd dit onderwerp weer uitgebreid besproken in de drie gemeenteraden van Werkendam, woudirhcem en Aalburg. PvdA Werkendam ziet de postieve kant: "Vrijwel iedereen is er inmiddels van overtuigd dat samenwerking onontkoombaar is en dat daarvoor duidelijke richtlijnen noodzakelijk zijn waar de colleges houvast aan hebben."

De niet- vrijblijvende samenwerking tot nu toe tussen de gemeenten blijkt een opmaat te zijn voor een verdere groei naar elkaar toe, meent PvdA Werkendam-fractievoorzitter Evert Begemann. Hoe die samenwerking er verder uit zal zien is echter nog niet helder en er zal nog heel veel gesproken worden voordat hier overeenstemming over is.
Er worden vijf modellen besproken, maar er zijn partijen die er nog meer onderzocht willen hebben. Het CDA wil zelfs een samengaan tussen Woudrichem en Werkendam niet uitsluiten. Begemann: "Wat ben ik blij dat we als PvdA Altena hier wel duidelijk over zijn: herindeling als meest wenselijke optie!"

Doodzonde

Maar hij blijft ook kritisch: "Ik vind het echter doodzonde dat met name onze lokale groepering het SDc twijfels blijft uiten over de bereidheid van Aalburg om echt mee te werken en te denken. Mijn waarneming is een andere. Binnen de raad van Aalburg zelf zijn weliswaar grote verschillen van inzicht te bespeuren, maar de groei naar elkaar toe is onmiskenbaar. Stimuleer dat dan ook als "grote broer" zijnde. Leun niet achterover in dit proces maar reik elkaar de hand. Daarmee wordt naar mijn bescheiden mening meer bereikt dan vraagtekens te blijven zetten."
 

Lees meer over:

Altena samenwerking pvda samengaan
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.