zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Burgemeesters dragen gedichten voor

24 september 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM -  Het gratis en laagdrempelige Nederlands Dichters Podium (N.D.P.) viert op dinsdag 2 oktober de eerste verjaardag in de Bibliotheek van Werkendam aan de Gedempte Haven 17. De drie regioburgemeesters zullen ter ere hiervan hun (deels) zelfgeschreven gedichten voordragen.

Dichter Marcel Vaandrager richtte een jaar geleden, met hulp van Wim Donkersloot van de Bibliotheek Altena, het Nederlands Dichters Podium (N.D.P.) op. Een maandelijks podium voor de beginnende en de ervaren dichter en dito muzikant. Muziek en gedichten wisselen elkaar af. Om de gedichten beter te kunnen begrijpen wordt elk gedicht toegelicht. De bezoeker wordt als het ware meegenomen in de ontstaansgeschiedenis van elk gedicht.  Marcel: ‘Deze formule blijkt te werken. Er is inmiddels een groep van vaste bezoekers die regelmatig komen en elke keer zie ik weer nieuwe gezichten.’

Dit Podium is niet het enige wat Marcel doet. Hij is altijd bereid en enthousiast om ondersteuning of  acte de presence te geven als het gaat over kunst of cultuur in de regio. Dat is ook de reden dat de burgemeesters Breuer van Werkendam, Petter van Woudrichem en Naterop van Aalburg graag komen voordragen.

Muzikale omlijsting

De muzikale invulling wordt deze keer verzorgd door Joli-coeur; drie muzikanten uit de regio. Zij zingen heerlijke Franse chansons, die zo goed passen bij een dichterlijke omgeving. Voor een voorproefje: www.joliecoeur.nl  

Ook voor dit Open Podium zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Iedereen die zijn of haar gedicht(en) wil voordragen kan zich tot vlak voor de aanvang van de avond aanmelden. En als je dat wel leuk lijkt, maar aarzelt omdat je (nog) geen ervaring hebt met voordragen van je gedichten, kan Marcel je hiermee vooraf helpen.

Voor meer informatie: www.nederlandsdichterspodium.nl of info@marcelvaandrager.nl.

Zie ook De Agenda op Werkendam.net

Lees meer over:

NDP nederlands dichterspodium
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.