woensdag 26 januari 2022

Alles over Altena

CDA pleit voor snelle aanleg rotonde Almkerk

20 september 2012 (door WoudrichemNet)

ALMERK - Wethouder Renze Bergsma (CDA) en Statenlid Roland van Vugt (CDA) pleiten bij de provincie voor een versnelde aanleg van een rotonde bij Almkerk.

Sinds medio dit jaar vond langs de N322 tussen Almkerk en Nieuwendijk nieuwbouw plaats van servicebioscoop Hollywoud en Rabobank Altena. Twee ontwikkelingen die kwaliteit toevoegen aan de regio aldus Bergsma, maar de klus is nog niet af, want een rotonde is dringend gewenst. Probleem is namelijk dat de ontsluiting van beide bezoekerstrekkende centra niet duurzaam veilig geregeld is. Om bank en bios te bereiken moet via de druk bereden (met name ook vrachtverkeer) N322 afgeslagen worden. Bovendien een weg waar met hoge snelheid gereden wordt. Dat vraagt om problemen vindt Van Vugt. De aanleg van de door alle betrokkenen gewenste rotonde laat nog op zich wachten.

Versnelde aanleg
De gemeente Woudrichem is bereid een versnelde aanleg mogelijk te maken door middel van voorfinanciering. Ook Rabobank Altena is bereid hieraan bij te dragen. Inmiddels heeft statenlid Van Vugt een en ander aangekaart bij de provincie en is wethouder Bergsma in gesprek met de verantwoordelijk gedeputeerde. (Foto Rabobank)

Lees meer over:

rotonde Almkerk
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.