woensdag 24 april 2024

Alles over Altena

Aftredend bestuur EFS geeft ruimte aan nieuw beleid

19 september 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Maandag 17 september 2012 is er overleg geweest tussen het bestuur van de Stichting jongerencentrum Aalburg (EFS) en de gemeente Aalburg over de gang van zaken in het jongerencentrum EFS.  In goed onderling overleg is besloten dat de bestuursleden van de stichting EFS eind 2012 zullen terugtreden.

Vanaf het begin van de start van EFS is het lastig geweest om de loop van jongeren uit de doelgroep naar EFS te krijgen. Daar komt bij dat EFS last heeft gehad van een zodanig imago dat er een aarzeling is bij de jongeren om kennis te maken met EFS.

Hoewel de bezoekersaantallen, en daarmee de inkomsten van EFS, niet hoog waren is er altijd sprake geweest van een goede sfeer en had het bestuur genoeg motivatie om door te gaan op de ingeslagen weg. Een compliment voor de zeer gemotiveerde vrijwilligers, die daarbij  volop hebben geholpen, is hier op zijn plaats.

Missie
In 2011 heeft het bestuur in goed overleg met de gemeente een nieuwe missie en visie opgesteld. Door invoering van deze visie is de doelgroep van EFS teruggebracht van 23 naar 19 jaar, is er meer verantwoordelijkheid bij de vrijwilligers neergelegd en zouden er meer commerciële activiteiten naar EFS gehaald worden. Een jaar na de implementatie van deze visie moet het bestuur helaas constateren dat, ondanks de inspanningen, dit niet heeft geleid tot meer bezoekers en/of inkomsten.

Het bestuur van EFS heeft geconcludeerd dat de oorspronkelijke doelstelling, een bruisend jongerencentrum voor een brede doelgroep, eigenlijk niet gehaald is en daarmee samenhangend er geen zicht is op een gezonde financiële exploitatie.

Ontwikkelingen
Het bestuur van EFS wil nu de gemeente Aalburg ruimte geven voor nieuwe ontwikkelingen. De gemeente Aalburg heeft aangegeven dat zij zich gaat bezinnen op de verdere toekomst van EFS. Zij staat een integrale benadering voor, waarbij meerdere opties voor gebruik worden bekeken.

Tot het einde van het jaar zal het bestuur zijn energie richten op een goede overdracht en afwikkeling van een bestuursperiode van acht jaar. De reeds geplande activiteiten voor 2012 zullen gewoon doorgang vinden.

Lees meer over:

bestuur jongeren jeugd EFS
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.