vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

N267 drie weken dicht in plaats van zeven

17 september 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Afgelopen ochtend was het vervolggesprek van de ondernemersverenigingen Aalburg en Heusden en de gemeenten met de provincie inzake de afsluiting van de N267, lees de Heusdense brug. Beide verenigingen waren gezamenlijk in het geweer gekomen omdat men van mening is dat de afsluiting te lang duurt en bedrijven en consumenten er dan te veel nadelen - lees: hinder - van ondervinden.

Bij het gesprek zijn de volgende punten afgesproken:

- Het weekend van 28 september wordt de brug in beide richtingen afgesloten.
- Vanaf maandag 1 oktober is de brug weer open. Verkeer in Noordelijke richting (Drunen - Wijk en Aalburg) kan dan gebruik maken van de N267
- De afsluiting van de N267 in zuidelijke richting (Wijk en Aalburg - Drunen) is verkort van zeven weken naar drie weken.
- De afslag Heesbeen/ Heusden is dan geopend voor personenauto's, niet voor vrachtverkeer. Bestemmingsverkeer kan dan binnendoor naar Heusden en Waalwijk.

Trots
Secretaris Pieter Duijzer van OV Aalburg: "Al met al een resultaat waar we trots op kunnen zijn! Volgens Gerard Huisman van de provincie Noord Brabant is het hoogst zeldzaam dat in zo'n korte tijd een planning aangepast kan worden en er een grote som extra geld vrijgemaakt is. We bedanken Ondernemersvereniging Heusden en de beide gemeenten voor hun inzet!'

Huisman bevestigde dat men op het provinciehuis toch wel geschrokken was van de impact op de voorgenomen afsluiting. “Ik heb nog nooit eerder zo snel een behoorlijk bedrag gekregen om extra kosten te kunnen betalen.” Huisman wilde niet vertellen hoeveel het de provincie gaat kosten om de werkzaamheden te kunnen bekostigen, maar het is duidelijk dat men behoorlijk diep in de buidel heeft moeten tasten.

Ook Mark Buijs van de gemeente Heusden was behoorlijk ingenomen met het resultaat. Zonder de inbreng van de ondernemers-verenigingen was dit volgens hem nooit tot stand gekomen. De Aalburgse wethouder Jaap van Luijk sloot zich daarbij aan, bovendien zal er in de toekomst bij dergelijke projecten eerder met de ondernemers gecommuniceerd gaan worden.

Op de site van OV Aalburg - in de berichtgeving aan de leden - prijkt inmiddels wervend: "Samen staan we sterk! Ondernemersvereniging Aalburg - Altijd ondernemend. Ook als het gaat om belangenbehartiging!"

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.