donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Achter de schermen wordt gewerkt aan de A27

17 september 2012 (door WerkendamNet)

ALTENA - Het is al weer enige tijd stil rond de A27. Maar er gebeurt wel degelijk het een en ander. Vorige week kregen de Werkendamse fracties uitleg over de stand van zaken door wethouder Wim de Jong.

Minister Melanie Schulz (Verkeer en Waterstaat) heeft het projectteam opdracht gegeven met het versoberde ontwerp de tweede deel van de Milieu Effect Rapportage uit te voeren. Dit wordt door een adviesbureau gedaan. Om goede keuzes en ontwerpen te kunnen maken worden momenteel verhardingsonderzoeken uitgevoerd en de viaducten en dergelijke nauwkeurig onderzocht. De huidige Merwedebrug wordt onderzocht op houdbaarheid, als de brug inderdaad her te gebruiken is zal deze gebruikt worden voor de verkeersstroom naar het noorden.

2016 start
Uit het versoberde budget moet het projectteam in ieder geval de beide geprioriteerde tracedelen uitvoeren. Dat zijn knooppunt Everdingen - Houten en Scheiwijk - Werkendam. Knooppunt Hooipolder heeft ook prioriteit gekregen.
Het restant van het budget zal gebruikt worden voor de delen tussen Scheiwijk en Everdingen en tussen Werkendam en Hooipolder. In het voorjaar van 2013 zal de minister de Tweede Kamer informeren met een brief over de keuzes die gemaakt zijn, onder andere ook welke tracedelen verbreed worden.  De meest recente planning die aan de Tweede Kamer meegedeeld is, is dat de werkzaamheden buiten starten in 2016, uitgaande van het  geprioriteerde deel. (CDA)

Lees meer over:

rijkswaterstaat onderzoek a27
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.