woensdag 8 december 2021

Alles over Altena

Werkendam stapt in de digitale wolken

15 september 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Werkendam gaat in the cloud. Afgelopen donderdag zetten Werkendams wethouder Peter van der Ven en Centric-directeur Roland Plomp hun handtekening onder het contract. Daarmee werd de eerste stap gezet voor het in the cloud gaan van alle IT-activiteiten van de gemeente. Werkendam doet dit als eerste gemeente in Nederland.

Na dit officiele moment was de aftrap voor medewerkers van gemeente Werkendam, waarbij Centric een toelichting gaf op het gehele project. Volgens planning staan en draaien alle applicaties in de lente van 2013 in the cloud. Wethouder Peter van der Ven: "Wij hebben gekozen voor Centric, omdat deze IT-leverancier als enige aan al onze eisen voldeed en een gunstige prijs-kwaliteitverhouding heeft."

De gemeente kiest voor outsourcing, omdat zij op het gebied van IT volledig ontzorgd wil worden. Bovendien wil Werkendam een minder kwetsbare IT-omgeving waarbinnen op eenvoudiger wijze innovaties verwezenlijkt kunnen worden op het gebied van onder meer basisregistraties, elektronische dienstverlening en Het Nieuwe Werken.

Wolk
Cloud computing is het via het internet op aanvraag beschikbaar stellen van hardware, software en gegevens, ongeveer zoals elektriciteit uit het lichtnet. De term is afkomstig uit de schematechnieken uit de informatica waar een groot, decentraal netwerk (zoals het internet) met behulp van een wolk wordt aangeduid.

De cloud (Nederlands: wolk) staat voor een netwerk dat met al de computers die erop aangesloten zijn een soort 'wolk van computers' vormt, waarbij de eindgebruiker niet weet op hoeveel of welke computer(s) de software draait of waar die precies staan.

Lees meer over:

Werkendam the cloud
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.