zaterdag 27 november 2021

Alles over Altena

Helikopters vliegen komende weken

14 september 2012 (door WerkendamNet)

ALTENA - De op Vliegbasis Gilze-Rijen gestationeerde transport- en gevechtshelikopters zijn begonnen met het jaarlijks avondvliegprogramma.

In principe wordt op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag tot uiterlijk 23.00 uur gevlogen. De komende drie weken is de vliegbasis opengesteld tot 00.00 uur in verband met tijdstip van zonsondergang. De vliegbewegingen vinden vooral plaats in de aangewezen laagvlieggebieden en in de directe omgeving van Vliegbasis Gilze-Rijen en Militair Luchtvaartterrein Deelen.

Het avondvliegen staat gepland tot april 2013. Het avondvliegen is noodzakelijk om de vaardigheden van de helikopterbemanningen op peil te houden. Er wordt onder andere geoefend met nachtzichtapparatuur en in het vliegen op lage hoogte.

Klachten
Voor informatie over vliegbewegingen zie www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen  of Teletekst pagina 766. Voor nadere vragen of eventuele klachten kan worden gebeld met Sectie Communicatie van het Defensie Helikopter Commando op Vliegbasis Gilze-Rijen, telefoonnummer 0161-296100. Klachten kunnen eveneens worden ingediend via www.defensie.nl/actueel/vliegbewegingen  of via het gratis nummer 0800-0226033.

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.