vrijdag 12 augustus 2022

Alles over Altena

Open Coffee is gespreksstof bij de koffie

13 september 2012 (door AalburgNet)

ALTENA - 'Andere locatie, andere gesprekken, andere gezichten - in willekeurige volgorde - maar zeker geslaagd.' Dat zou een samenvatting kunnen zijn van de vijfde editie van Open Coffee Altena vanmorgen in de Giessense Bieb.

De aanblik van het geheel is 'huiselijk.' Een zeventigtal ondernemers, bestuurders en andere leidinggevenden staat in groepjes verspreid tussen biebboeken met allerhande titels. De sfeer is ongedwongen, informeel, de gesprekken boeiend. De eerste deelnemer meldt zich voor aanvangstijd en de laatste vertrekt na twaalven. Mensen komen graag, maar blijven ook weer graag 'hangen'. 'En dat is dus meer dan prima', meent Cor Spek, initiatiefnemer van het geheel. 'Wij willen als businessnetwerk Open Coffee Altena graag informeel en laagdrempelig zijn. Mensen voelen zich hier op hun gemak. Vandaaruit kun je prima contacten leggen en gesprekken starten. De bijeenkomst duurt "maar" anderhalf uur, maar je kunt komen en gaan wanneer je wilt.'

Sfeer
Opvallend veel nieuwe gezichten dit keer, vooral jonge ondernemers. Nieuwkomer Melissa Lievaart van Lievaart Trucks & Trailers vindt de sfeer geweldig. 'Heel open. Ik voel geen enkele drempel om met mensen in gesprek te komen. Het is een heel goed initiatief.' Wel mist zij mensen van Ondernemersvereniging Giessen. 'Die zouden hier ook moeten zijn. Ik ga Open Coffee Altena daar ook promoten', besluit zij. Peter Schermers van Pro Custom Design uit Wijk en Aalburg kent het fenomeen open coffee niet ('Ik ben hier voor het eerst.'), maar heeft scherp dat een dergelijke netwerkbijeenkomst prima contacten kan opleveren. 'Combineer dat met de gunfacor en er gaan zakelijk mooie dingen onstaan', legt Spek uit. Ton de Hart, van Smit & De Hart Advocaten uit Wijk en Aalburg voert een boeiend gesprek over samenwerking in de regio óver de Bergsche Maas heen. 'Ook in Heusden gebeuren mooie dingen. Samenwerking hoeft niet alleen tussen de drie Altenagemeenten. Heusden kan daar best bij. Het is immers het Land van Heusden & Altena', breekt hij een lans tegenover journalist Piet Hartman uit Nieuwendijk.

Een reactie van een heel andere aard is die van een middelbare dame, die binnenstapt en zegt: 'Ik weet niet of ik hier hoor, maar ik ben op zoek naar een baan. Ik ben werkloos.' Het verloop verder is onbekend bij de redactie, maar dat dit een bijzondere manier van solliciteren is, moge duidelijk zijn. Kennelijk leeft Open Coffee Altena ook bij werknemers, de consument. Als de dame in kwestie dit artikel leest, mag zij contact opnemen met de organisatie van Open Coffee Altena. Wie weet kunnen wij iets voor haar betekenen in bemiddelende zin: opencoffee@aalburg.net

Cadeautje
Bij het begin die ochtend neemt Esther Wijnberg (directeur Bibliotheek Altena) na de officiele opening het woord. Naast een enthousiast welkom attendeert zij de aanwezigen op de meerwaarde van visitekaartjes. Inlevering biedt namelijk de kans op een aantal interessante (social media en netwerk-) boeken die de Bieb als cadeautje weggeeft. Zoals Uitverkocht! , Zakelijk twitteren voor beginners en Groeten is gratis. Dat plan valt bij de aanwezigen in de (koffie-) smaak. De kaartjes worden getrokken uit een grote, glazen vaas en vijf gelukkigen hebben die avond een interessant boek op hun nachtkastje. 
Mede-organisator Henri Verhagen introduceert de Coffee Stip. Kees Klijn (Klijn Teksten) en Monique Otgaar (Yokoso HR Solutions) draaien hun negentig seconden-pitch en attenderen aanwezigen op de mogelijkheden van hun onderneming. Tussendoor wordt volop koffie gedronken, geschonken door 't Buitenhoff uit Andel met 'lekkers' van Broodkunst uit Wijk en Alburg. Kortom, het bleef nog lang gezellig en zinvol, daar in Giessen...

Eerstvolgende
De eerstvolgende Open Coffee Altena is op 8 november aanstaande in Almkerk. Rabobank Altena treedt dan op als gastheer. Pitches worden dan gedraaid door Willem Timmer (architekt Adviescentrum Rabobank) uit Giessen, Saskia Vonk (Appart Studio) uit Giessenburg en Christa Willemsen (IK Styling) uit Almkerk. Een boeiend gezelschap..!

Een andere noviteit: Radio Aalburg FM zal die ochtend live verslag doen vanaf de Coffee-vloer. Kortom, redenen (opnieuw) genoeg aanwezig te zijn bij deze Open Coffee Altena: B2B - met koffie als brandstof.

Aanmelden kan al via www.ondernemendaltena.nl of via LinkedIn Ondernemend Altena: KLIK HIER  (Foto's Stedennet Altena)

 

Open Coffee Altena 5.0 - Giessen

Lees ook dit artikel van Piet hartman

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.