vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

ChristenUnie vraagt aandacht voor verslaving en eenzaamheid

13 september 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Zorg voor diegenen die het nodig hebben is een belangrijk speerpunt voor ChristenUnie (CU) Aalburg. Daarom staat de Wet Maatschappelijke Ondersteuning - het WMO beleid - waarin dit geregeld wordt, hoog op de agenda van de partij. 

Voor de CU staat niet het geld centraal, maar de zorgvrager. Vorig jaar heeft men tegen “de kanteling” in de WMO gestemd, omdat die te sterk als financiële bezuiniging was gedreven in gemeente Aalburg. Op de partijsite laat men weten: "Wij merken wel dat de gemeentelijke organisatie het goed oppakt en zoveel mogelijk maatwerk levert aan zorgvragers. Dat stemt ons positief. In de nieuwe beleidsnota merken wij ook dat die met veel zorg is geschreven. Uiteindelijk valt of staat het beleid wel met de financiën die vrijgemaakt worden voor het beleid. Wij zullen daar bij de begroting opnieuw aandacht voor vragen en op toe zien. Verschillende punten binnen de belangrijke notitie willen wij graag extra onder de aandacht brengen." Verslavingen zijn een groot probleem. Helaas door velen nog steeds onderschat. De CU wil daarom meer aandacht in het beleid voor verslavingen, met name voor preventie van verslavingen onder jongeren.

Eenzaamheid
"Daarnaast hebben wij extra aandacht gevraagd voor eenzaamheid. Eenzaamheid is een probleem dat onder alle leeftijdsgroepen voorkomt, maar met name onder ouderen. Zeker in kleinere dorpen, met mindere bereikbaarheid is dit een groeiend probleem. Bij de gesprekken met zorgvragers is dit volgens ons een belangrijk punt wat moet worden meegenomen. Verder zullen ook wij in Aalburg moeten afwachten welke (nieuwe) beleidsregels er uit Den Haag op de gemeente af zullen komen." (ChristenUnie)

Lees meer over:

Christenunie WMO
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.