zondag 7 augustus 2022

Alles over Altena

Wandeplad Genderen lijkt gerealiseerd te worden

13 september 2012 (door AalburgNet)

AALBURG / GENDEREN - In de opiniërende vergadering afgelopen dinsdag van de gemeente Aalburg stond het wandelpad van de Meerstraat naar de Buitenstraat geagendeerd.

Bij het opstellen van het IDOP gaf de Genderense bewoners aan 'versterking van de recreatiemogelijkheden in en rond het dorp' te willen. Men noemde in dit verband onder meer de aanleg van een wandelpad vanaf de Meerstraat, over het terrein van Brabant Water, naar de Buitenstraat.

In totaal moet de gemeente hiertoe 49.640 m2 aankopen, terwijl voor de aanleg van het wandelpad 2.570 m2. benodigd is. De eigenaar van de grond, waarover het wandelpad moet worden aangelegd, wil het perceel namelijk alleen in zijn geheel verkopen. 
Om de toegezegde IDOP-gelden veilig te stellen heeft men het voornemen om in de raadsvergadering van 25 september 2012 te besluiten tot aankoop van het hele perceel. BAB, CDA SGP, AA en PvdA stemden met dit voorstel in.

Brabant Water heeft zich overigens bereid verklaard de kosten van het pad dat voert over hun grondgebied te willen bekostigen. 

Wie het voorstel wil lezen gaat naar de website van de gemeente Aalburg

Lees meer over:

Genderen wandelpad
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.