donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Het Kontakt partner Mediaplein AltenaNet

13 september 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA / AALBURG - Mediaplein Altena ging onlangs de samenwerking aan met Het Kontakt Edities bv. Internet en krant gaan ook hier nu hand in hand. De twee partijen zijn uitermate positief over de nieuwe verbintenis. Beide partners zijn sterk in de streek en hebben een duidelijke (gedeelde) visie op communicatie en crossmedia (koppeling van krant en internet) in de regio, waar beiden op het gebied van informatieverspreiding een belangrijke rol spelen.

Mediaplein Altena - de optelsom van Aalburg.net,  Werkendam.net en Woudrichem.net - opereert evenals Het Kontakt op lokaal én regionaal niveau: men weet wat er leeft binnen de gemeenschap. Deze elementen waren de reden toenadering te zoeken, waarbij het initiatief ging uit van de redactie van Aalburg.net.

Na enkele verkennende gesrpekken werd de samenwerking met Stedennet Altena een feit onder het motto: 'Kracht zoekt kracht.' Beide partners wisselen nu wederzijds nieuws uit, verwijzen naar elkaars artikelen en advertenties en vacatures kunnen tegen aantrekkelijke tarieven desgewenst worden doorgeplaatst. Zo onstaat voor bezoekers/lezers en adverteerders een nóg breder platform van informeren en geinformeerd worden. Ook zullen Mediaplein Altena en Het Kontakt toekomstige acties - van elkaar of van derden - wederzijds steunen.

Gewaardeerd
Aalburg.net ging in 2009 als eerste van de inmiddels drie marktpleinen van start. De webstek, gemasterd vanuit Wijk en Aalburg, wilde een ontmoetingsplek zijn van en voor Aalburgers én de wijde regio. Een digitaal plein waar mensen informatie kunnen halen én brengen. En dat  in de meest brede zin van het woord. Naast diverse nieuwsrubrieken, de altijd volle Agenda, de Vacaturebank, de Bedrijven- en Organisatiegids biedt de site veel historische en hyperlokale informatie over Aalburg en diens zeven kernen.
Later in de tijd volgden Werkendam.net (2010) en in 2011 sloot Woudrichem.net de rij. Aansluiting op de diverse sociale mediakanalen maakten het plaatje compleet: Twitter, Facebook, LinkedIn, Hyves en eKudos.

Als laatste startte de redactie van Stedennet Altena met LinkedIn Groep Ondernemend Altena (april 2011) en zette men in het verlengde daarvan Open Coffee Altena 'in de markt.' De eerste editie van deze - inmiddels succesvolle - netwerkbijeenkomst werd georganiseerd in Woudrichem (december 2011). Ondernemend Altena beheert inmiddels ruim 600 connecties.

Communicatieknooppunt
De nieuwe mediapartner van Mediaplein Altena - Het Kontakt - brengt wekelijks nieuwsbladen op de markt. Maar liefst acht(!) titels in zes(!) regio's. Het nieuws uit die regio is daarnaast zeven dagen per week, van minuut tot minuut, te volgen op www.hetkontakt.nl.  
Plannen bestaan om de print en online nieuwsuitingen met de ontwikkeling van nieuwsapps uit te rollen naar het mobiele internet. De redactie van Het Kontakt is ook druk actief op alle social media kanalen.
Achter deze uitgekiende crossmediale mix zit één kernfilosofie: Het Kontakt als communicatieknooppunt van het Rivierengebied. Met Mediaplein Altena wordt die knoop alleen maar steviger... 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.