maandag 6 december 2021

Alles over Altena

Realisatie interlinerhalte Nieuwendijk in 2013

11 september 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De interlinerhalte in Nieuwendijk komt in 2013. Dat heeft wethouder Wim de Jong aangegeven op vragen van CDA-raadslid Otto van Breugel die dit punt al eerder aanroerde. 

Provincie en gemeente zijn in overleg over het ontwerp van de halten en de financiering hiervan. In eerste instantie zou de provincie alle kosten voor haar rekening nemen  Wethouder De Jong gaf aan dat inmiddels ook van de  gemeente een bijdrage wordt verwacht. De Jong heeft met de gedeputeerde gesprekken  gevoerd en hij verwacht dat de gemeente 20% van de kosten moet dragen. De provincie neemt de andere 80% voor haar rekening. Inmiddels is het voorstel van het ontwerp naar de provincie gestuurd.

Keerlus
Aan de oostzijde van de A27 zal een perron met meubilair aan de afrit gerealiseerd worden als dit haalbaar is met grondaankoop en de bestaande watergang. Aan de westzijde zal nabij Xinix een keerlus gemaakt moeten worden om de Brabantliner te kunnen laten halteren. Ook zullen parkeervoorzieningen voor auto’s en fietsen aangelegd moeten worden en zal de buurtbus een halteplaats krijgen. De plannen worden volgens De Jong in 2013 gerealiseerd.

Reactie CDA: 'Met de realisatie van deze interlinerhalte, krijgt Nieuwendijk er een prima voorziening voor het OV bij. Niet alleen de Nieuwendijkse bevolking zal hiervan gebruik gaan maken maar ook bijvoorbeeld inwoners uit Almkerk. Het is alleen jammer dat het allemaal zo stroperig gaat. In 2010 waren de plannen er al en nu spreekt men in 2013 over de start uitvoering. Dat kan veel beter!' (Foto Werkendam.net)

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.