zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Kozakken Boys pakt de punten

10 september 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - Na twee nederlagen op rij moest er weer eens gewonnen worden door Kozakken Boys zoveel was wel duidelijk. Met een 4-1 overwinning op Genemuiden voldeden de manschappen van Michel Langerak aan de wens van de supporters. Naast het thuispubliek werd en passant ook de neutrale toeschouwer getrakteerd op een onderhoudende wedstrijd.

Kozakken Boys startte flitsend op sportpark De Zwaaier. Maar toen vijf kansen niet besteed waren aan de voorwaartse van Kozakken Boys was het wachten op de eerste tegenaanval van Genemuiden. Na twintig minuten spelen had Mirco Bovo alle geluk van de wereld toen de bal via de binnenkant paal terug uit de doelmond kwam. Kozakken Boys schrok daar zo van dat er pas op de plaats gehouden werd en de strijd beperkte zich gedurende een langere tijd op het middenveld waarbij kansen uitbleven door slordig spel.

Meer
Na rust dachten de bezoekers uit Genemuiden even dat er meer te halen was uit Werkendam. Wie anders dan Arif Irilmazbilek was de speler die Kozakken Boys over het dode punt heen hielp. Totaal niet in de wedstrijd, vechtend tegen zichzelf en de grasmat bewees hij zijn klasse. Met een geplaatste bal in de kruising verraste hij vriend en vijand en hielp hij Kozakken Boys aan de voorsprong. Met twee verse krachten (Toby Mulder, Richie Basoski) voor de moegestreden Bob Huibregts en Giovanni Klaverweide ging Kozakken Boys erop en erover. Sterk ingrijpen van Ferhad Kemaldar stond aan de basis van de 2-0. De “gelegenheid linksback”  vond invaller Richie Basoski en die zag de vrijlopende Sjoerd van der Waal niet over het hoofd. Uiterst bekeken vond van der Waal de verre hoek en verdubbelde hij de voorsprong. Even verslapte de concentratie bij Kozakken Boys en Genemuiden profiteerde direct.

Groots
Toch kwam de voorsprong niet verder in gevaar. Bijna direct vanaf de aftrap was het Richie Basoski die Gorcummer Netten zijn hielen liet zien en de marge weer op twee bracht. Toen even later Arif Irilmazbilek alert reageerde op een schijnbaar afgeslagen aanval en zijn tweede van de middag produceerde was het kat in het bakkie voor Kozakken Boys. Dat de Kozakken spits geen hatrick maakte vanaf de elf meter daar maalde niemand, behalve waarschijnlijk de spits zelf, meer om. Na twee grote nederlagen op rij werd de overwinning op dag van de opening van het kunstgras veld groots gevierd. Het bleef nog lang gezellige druk op De Zwaaier. (Kozakken Boys)

 

Lees meer over:

sport kozakken boys
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.