donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

Korfballers ACKC onderuit in Sliedrecht

10 september 2012 (door WoudrichemNet)

ALMKERK - Het vooraf als titelkandidaat van de tweede klasse bestempelde Merwede was zaterdag de tegenstander van het vlaggenschip van ACKC, dat deze keer op volle sterkte kon aantreden. Helaas werd het voor de Almkerkers een 24-10 nederlaag.

Beide ploegen kwamen fel uit de startblokken ondanks de hoge temperaturen. Het ging de eerste tien minuten behoorlijk gelijk op met als doelpuntenmakers voor ACKC Mommers en van Wijngaarden, maar de opgelopen achterstand van 3-2 werd nooit meer omgebogen naar een voorsprong.

De Sliedrechtenaren waren beter in het afmaken dan ACKC, dat zowel verdedigend als aanvallend te lief was voor de tegenstander. De achterstand werd zelfs 7-2. Alleen Marloes van der Stelt en Frank Mommers deden in het eerste bedrijf via een schot van afstand en een stip nog wat terug, maar inmiddels was de achterstand al opgelopen naar 11-4 bij rust.

Nu was al duidelijk dat het voor de ploeg van van Houwelingen moeilijk zou worden om de tweede helft nog enige eer te behalen in deze wedstrijd. "Maar laat je ondanks dat van je beste kant zien en voer de opdrachten uit," was de boodschap van de coach tijdens de rust.

Lees hier verder..

 

Lees meer over:

Almkerk ACKC
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.