Saturday 18 September 2021

Alles over Altena

Opening Dome hoogtepunt van feestelijke dag in Den Eng

8 september 2012 (door AalburgNet)

VEEN - In Veen ontwikkelt Woonlinie samen met gemeente Aalburg de nieuwe wijk Den Eng. Ter promotie van het nieuwe gebied werd donderdagochtend informatiepunt de Dome onthuld en geopend; ontworpen door een leerling van het DaVinci College in Gorinchem. Ook startte de bouw van het Molenhuis en de woningen in Den Eng. In de nieuwe wijk worden de komende jaren zo’n 130 woningen ontwikkeld.

Toen de gasten bij de opening arriveerden, was de Dome nog ingepakt in blauw plastic. Na een welkomstwoord van Peter van den Heuvel, die benadrukte hoe bijzonder het is dat het eerste bouwproject van Jeroen van Aken al gerealiseerd is terwijl hij nog studeert, nam wethouder Loes Lijmbach het woord. Ze blikte kort terug op de juryochtend waarbij de ontwerpen werden beoordeeld en heeft lovende woorden aan de jonge ontwerper.

Onthulling
Ontwerper Jeroen van Aken, Woonlinie directeur Peter van den Heuvel, wethouder Loes Lijmbach, aannemers Almbouw en Bimo Bouw en een toekomstig bewoner van Den Eng knipten samen het plastic door en werd het informatiepunt zichtbaar. Ook aannemers Almbouw en Bimo Bouw hielden een korte speech, waarin onder andere de start bouw van het Molenhuis aan bod kwam en benadrukt werd hoe waardevol het is dat Den Eng ingericht is als leerlingbouwplaats.

Dome
De Dome is geschilderd in de kleuren van Den Eng en aangekleed met lijsten waarin bezoekers informatie over de wijk, de woningen, kavels en de geschiedenis & archeologie kunnen lezen. Op prikborden kunnen bezoekers zelf hun hartenkreten, visitekaartjes of oproepjes kwijt. De Dome trekt de aandacht als centraal punt in de wijk, heeft de functie van een informatiecentrum en geeft bezoekers de mogelijkheid de wijk in te kijken.

Lees meer over:

veen eng dome.lijmbach
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.