donderdag 28 oktober 2021

Alles over Altena

Butterfly Orchids 'groen bedrijf van de maand'

8 september 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Het nieuwe zwembad in Andel wordt straks verwarmd met restwarmte van de buurman, orchideeënkwekerij Butterfly Orchids van de familie Van Giessen. Die innovatieve verbinding van economie en ecologie levert het bedrijf de titel groen bedrijf van de maand op.

Gedeputeerde Johan van den Hout reikte de bijbehorende oorkonde 7 september uit aan Gerben van Giessen van Butterfly Orchids. Door maandelijks de aandacht te vestigen op een succesvol voorbeeld, hoopt de provincie dat meer bedrijven ecologie en economie gaan combineren.

Butterfly Orchids
Butterfly Orchids heeft in zijn orchideeënkas warmte over. Vroeger raakte een tuinder die kwijt door de ramen open te zetten, de familie Van Giessen stelt de restwarmte liever beschikbaar voor de verwarming van het nieuwe zwembad.

“We willen graag dat ook het bedrijfsleven gaat investeren in natuur en milieu, want er komt steeds minder geld van het Rijk”, motiveert de Brabantse provinciebestuurder. “Dat doen onze ondernemers natuurlijk alleen als ze er brood in zien. Bedrijven zoals Butterfly Orchids doen dat al, maar veel ondernemers hebben nog last van koudwatervrees. Om te laten zien dat het kán, geeft de provincie elke maand een succesvol groen bedrijf een schouderklopje.”

Groen bedrijf ter inspiratie
Aan de titel ‘groen bedrijf van de maand’ is verder niets verbonden, erkent de natuur-gedeputeerde. “We zetten zo’n bedrijf even in de spotligths, als inspirerend voorbeeld”, zegt Van den Hout. “Het gaat ons erom het achterhaalde beeld uit de wereld te helpen dat natuur en milieu altijd geld kosten en economie geld oplevert. Brabant biedt een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven die juist gedijen in de combinatie van die twee.” 

Lees meer over:

orchideen butterfly orchids
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.