dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Altena

Weblog Wilhelminasluis Vaart!site van het jaar

8 september 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Het weblog van Wiebe de Ringh heeft na de nominatie van gister (eerste plaats) ook de laatste slag gewonnen. Overtuigend won zijn blog  www.Wilhelminasluis.nl gisteravond de stemming om de Vaart!site 2012 in het KSCC Internetcafé in Nijmegen, aan de Waalhaven. Met een heel fraai juryrapport kan de Ring trots zijn op zijn continue inspanning om de site up-to-date en overzichtelijk te houden.

Onderstaand de reactie van 'de stemmers': 

 • Dagelijks bijgehouden = dagelijks bekijken
 • Ach, mijn man steekt er zo ongelooflijk veel tijd in, dat ik vind dat het moet worden beloond met een nominatie. Bij deze dus!
 • Actueel, interessant en een ontspannende site om te lezen!
 • Een site die overzichtelijk is.Veel informatie en mooie foto's...Kortom een site waar je trots op mag zijn !!!
 • Ik vaar zelf en kijk vaak naar Wilhelminasluis site het is overzichtelijk. Ook staan er vaak andere dingen uit de omgeving bij.
 • het is gewoon een hele mooie site met dagelijks fotoos en nieuws over het hoe en wat er op en in de wilhelminasluis gebeurt.
 • Geweldig actueel en leuk geschreven met mooie foto's. Top.
 • Leuke foto's en verhaaltjes!
 • Overzichtelijk, informatief, vermakelijk, goed onderhouden!!
 • Deze website wordt duidelijk met veel liefde en plezier bijgehouden en is gevuld met enorm handige en leuke informatie over de omgeving. Ik ken Wiebe en weet dat hij er dag en nacht mee bezig is! Al met al, deze site hoort op nummer 1!
 • Zeer actuele meldingen
 • altijd actuele meldingen
 • De weblog Wilhelminasluis is voor mij een logische en natuurlijke keuze voor de eerste plaats. De persoonlijke familieband met deze sluis is de eerste reden. Mijn grootvader was één van de eerste "Waterstaters", die onmiddellijk na de bouw van de sluis in het begin van de vorige eeuw, die er één van de personeelsleden werd. Mijn vader werd er geboren en werd later ook "Waterstater". Wiebe is een heel enthousiaste persoonlijkheid met gevoel en hart voor de binnenvaart. Twee of drie jaar geleden heb ik hem samen met mijn jongere broer bezocht. Een fijne ontmoeting! De sluis zelf is in mijn ogen ook byzonder, want ik ken niet veel sluizen die geen verticale kolkmuren hebben. Tenslotte een "negatief" punt over de lsuis, dus niet over de site: Toen ik nog in Nederland werkte en woonde (Zaltbommel) heb ik in de tijd, van dat "rotbruggetje met die stoplichten "uren" voor die stoplichten gestaan.
 • Elke dag weer actueel nieuws uit "zijn" sluis en de nabije omgeving.
 • Erg persoonlijke insteek. Betrokkenheid en interesse zijn echt zichtbaar. Komt sympathiek over.
 • Heerlijk hoe die man elke dag weer paraat staat om te fotograveren en zn site bij te werken. Dikke pluim!
 • daar zijn geen woorden voor, hij is gewoon de beste.
 • Superleuk om elke dag even te kijken wat er gebeurt op de sluis, ook omdat ik daar zelf gewerkt heb !! Voor mij de nr 1 wat scheepvaartsite's betreft.
 • Zie elke dag de passie van overbuurman de Ringh, de binnenvaart, de recreanten, niets ontgaat hem. Daar blijft het echter niet bij, hij verdiept zich o.a. ook in het verleden van de diverse schepen waardoor de lezer van zijn website ook de achtergronden leert kennen. Heel boeiend.
 • Mijn nr. 1 brengt op een leuke wijze de binnenvaart in beeld . Wij passeren regelmatig de Wilhelminasluis en ik vind dat iemand zonder een binnenvaart achtergrond dit op deze manier brengt opnr. EEN hoort te staan
 • De site is heel duidelijk en wordt heel regelmatig door een zeer betrokken persoon up to date gehouden!
 • Het is gewoon een mooie site met veel informatie
 • dat je als hobby daar zoveel energie in steekt en de site bij mijn woonplaats is en zelf uit de binnenvaart kom
 • ik ben een watersport liefhebber mooie site,erg actief
 • Lokale site met een gedreven en gemotiveerde webmaster Wiebe de Ringh.
 • actueel, levendig, veelzijdig
 • Top site!
 • Erg mooie site over de Wilhelminasluis en binnenvaart
 • Vorig jaar 3e; nu gun ik ze de eerste plaats. De sluis in Andel; dicht bij m'n huis en ik kom er vaak voorbij hardlopend, goede keus dus.
 • Door een neef, wonend in Frankrijk, werd ik gewezen op de mooie weblog "Wilhelminasluis". Onze grootvader, Cornelis Straver, was namelijk ŽŽn van de eerste "Waterstaters", die onmiddellijk na de bouw van de sluis, in het begin van de vorige eeuw, ŽŽn van de personeelsleden aldaar werd. Mijn vader, Arie Straver, werd als een van de kinderen van het gezin Straver, zoals gezegd "op de sluis geboren"(1914) en werd later ook "Waterstater".Zo ook een tweetal broers,te weten Anton en Gijsbert. Tijdens mijn vaders laatste levensjaar, waarbij hij in een slechte gezondheid verkeerde (2004)was een van zijn laatste wensen om tezamen met zijn kinderen en enige kleinkinderen "DE" sluis in Andel te bezoeken. Uiteraard genoot hij ontzettend. Door vader kan de "liefde" voor de sluis hierdoor alleen maar voortgang vinden en ik vind het ontzettend fijn om de weblog te mogen en te kunnen nomineren.
 • De site geeft bijzonder veel achtergrondinformatie over schijnbaar alledaagse zaken waar je vaak niet bij stilstaat. De beheerder van de site is geen moeite te veel om, na gedegen research, een boeiend verhaal te presenteren. in totaliteit levert dit een brede kijk op het leven rondom een sluis en de passerende scheepvaart en hoe dit zich door de jaren heen ontwikkeld heeft.
 • Site Wilhelminasluis heel duidelijke site perfect is gewoon gewelidig
 • vind ik mooi
 • Informatief, gedreven, passie voor de vaart. Kortom 'een echte'
 • Wordt elke dag bijgehouden, met foto,s en een verhaal, deze man doet dit geheel vrijwillig een hobby dus. Fantastisch ik kijk elke dag even. Soms zie ik iets aparts varen en dan kijk ik op de site en daar staat precies hoe of wat.
 • Maakt heelveel werk hiervan, kijk iedere dag naar uit
 • prachtige omgeving mooie sluis

Zie ook: www.vaart.nl

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.