donderdag 18 april 2024

Alles over Altena

Gemeente Aalburg: 'Overlast samen aanpakken'

7 september 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Ook in de gemeente Aalburg ontstaat regelmatig op verschillende plaatsen overlast van jeugd. Met elkaar moeten we proberen dat de ontstane overlast verminderd wordt. Daarbij is samenwerking tussen de gemeente, de politie en buurtbewoners nodig.

Het is erg belangrijk dat buurtbewoners overlast melden, meent de gemeente. 'U als buurtbewoner bent de ogen en oren van de gemeente en de politie. Als er bij de gemeente en de politie meldingen binnen komen, kunnen daarop gerichte acties worden ingezet. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt melden en er zijn ook verschillende plaatsen waar u met uw melding terecht kunt.'

De gemeente Aalburg heeft een algemeen meldpunt. Mensen kunnen hier via de website van de gemeente Aalburg, www.aalburg.nl, uw melding doorgeven omtrent de gevolgen van de overlast, zoals vernielingen aan openbare eigendommen of (zwerf)vuil.
Ook kunt u met uw meldingen terecht bij de jongerenwerker. De jongerenwerker is te bereiken via 06-12276092 of via e.mans@aalburg.nl. Bij de jongerenwerker kunt u uw meldingen kwijt over de jongeren of over de overlast die is ontstaan. De gemeente heeft ook een meldpunt voor veiligheidsgerelateerde onderwerpen in de breedste zin. U kunt dan een e-mail sturen naar veiligheidsloket@aalburg.nl.

Politie
Bij de politie kunt u als er sprake is van acute overlast dit melden via 112. Dan komt, indien er geen levensbedreigende situatie elders ontstaat, de noodhulp-auto naar de overlastplaats. Ook kunt u bij de politie melden als er sprake is geweest van overlast. Dit doet u dan via 0900-8844.

Meldingen
Iedere week hebben de verschillende partijen die een rol hebben in de aanpak van jeugdoverlast contact. Dan worden ook de meldingen besproken. Als er veel meldingen zijn voor een bepaalde overlastplaats, dan kan daar een gerichte aanpak worden georganiseerd.

 

Lees meer over:

Politie overlast melden aanpakken
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.