dinsdag 16 april 2024

Alles over Altena

Eerste AlteNU event een feit

3 september 2012 (door AalburgNet)

AALBURG - Op 31 augustus heeft in Fort Altena het AlteNU event plaatsgevonden. Hierbij zijn de plannen rondom wonen, werken en recreëren geïntroduceerd. Na het aansteken van het AlteNU vuur en opening door burgemeester Fons Naterop (gemeente Aalburg) werd de gehele loods verlicht door een spectaculaire licht en lasershow door Mister Disco en werd gestart met de eerste workshop,‘laat je stem horen’, waarbij iedereen werd opgeroepen zijn stem te laten horen. Ondanks een matige opkomst was de input in de diverse discussiegroepjes/workshops goed en waardevol te noemen. 

Wonen
In de middag was tijd voor de workshops rondom de 3 thema’s. Gestart werd met wonen: ruimte voor starters, wat betekend dat voor de streek? Hoe maak je duurzame woningen voor starters en hoe beheer je studenten/starterswoningen. Samen met de jongeren en andere aanwezigen kwam
een boeiend gesprek op gang.

Werken
Tijdens de workshop werk kwamen Loes Lijmbach, wethouder gemeente Aalburg en onderneemster en Cor Spek, ondernemer en initiator netwerkmeeting OpenCoffee Altena, aan het woord. Fred Krautwurst, serie-ondernemer, gaf door middel van een lezing inspiratie rondom het thema netwerken en marketing.

Recreëren
Afgesloten werd met het thema recreatie. Robert Holmes sprak over de rol van de VVV binnen de regio. Esther Boxman (MergingIT) en Raoul van Heese (Workvoices) bespraken de opties van het ontwikkelen van een mobiel platform voor recreatieve instellingen versus het digitaal benaderen van
de doelgroep.

Muziek
In de loods was de gehele middag muziek te horen van verschillende regionale bands en artiesten, als John Ouburg & Friends, Hondsdol, Indigo Mind en Sujeewa van Kinderen.

Lees ook: AlteNU wil kansen voor jongeren...

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.