donderdag 27 januari 2022

Alles over Altena

BBPV Vrouwen aan de slag

1 september 2012 (door AalburgNet)

MEEUWEN - De BBPV Vrouwen beginnen op 10 september om 19.45 uur in het dorpshuis te Meeuwen met een avond, verzorgd door Regina Tankens (dochter van Aria). Er komt die avond een mandje te staan waarin u, als u wilt, een bijdrage kunt doen voor de weeskinderen in Tinguri.
Na de pauze gaan we zelf aan de slag. We maken onder leiding van Aria namelijk een theepot. Je stopt er enkele theezakjes en/of chocolaatjes in en als je wilt wat geld en je hebt een leuk presentje. Brengt u zelf een theeglas, een schaartje, een pincet en wat lijm mee?

Ghana
In september willen we u wat meer vertellen over ons project in Ghana, daarom hieronder een korte toelichting.
Esther en ik hebben in het jaar 2009 voor zes weken in een weeshuis gewerkt in noord Ghana. Er wonen ongeveer veertig kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar. Er is een vrouw, die vrijwillig voor al deze kinderen zorgt.
In eerste instantie waren we erg geschrokken hoe de kinderen leefden. Oe kinderen sliepen op de grond en kregen maar twee keer per dag te eten, soms zelfs niets als er geen geld was. Ze aten met zijn allen, met de hand uit de pan, omdat er geen borden of lepels waren. Voordat we hierheen gingen, hadden we veel geld bij elkaar gespaard/gesponsord, daar hebben we bedden, banken, borden, lepels, watertonnen en een grote schaduwplaats van gekocht.

In 2010 zijn wij met oud en nieuw weer terug geweest. Ook dit keer hadden we veel geld verzameld. Toen hebben we van het geld materialen gekocht om een nieuw weeshuis te bouwen. Het oude huis was te klein en ze moesten huur betalen. Vorig jaar zomer hebben we geld over gemaakt om elektricteit aan te leggen, dit zodat er een klein lampje op de iedere slaapkamers is.
Nu belde het weeshuis pas geleden op om te zeggen dat het huis helemaal klaar is (ze hebben alles zelf gebouwd met de mensen uit het dorp) en wanneer wij komen kijken. Wij hebben besloten om in oktober weer te gaan. Nu zes man sterk.
We willen ze natuurlijk weer iets verder helpen. Zo kwamen we op het idee om een waterpomp te gaan bouwen naast het huis. Er is een pomp op 15 min lopen, maar die is erg vaak kapot. De kinderen moeten dan drie keer per dag een uur lopen om voldoende water te halen, uit een put die erg vervuild is. Met een eigen pomp hoeft dit niet meer, ze hebben dan altijd schoon drinkwater en ze hoeven dan niet meer uren te lopen om water te halen. Ook kunnen ze het water gebruiken om maïs en bonen te verbouwen op hun land. Als er voldoende water is kunnen ze dit in het dorp verkopen, zodat ze wat meer geld hebben om voor zichzelf kunnen zorgen.

Filmpjes
Tijdens de presentatie in september worden filmpjes en foto's getoond. In de presentatie wordt nog meer duidelijk hoe belangrijk de hulp daar is. Wij hopen dat u door het lezen van dit verhaal enthousiast bent geworden om de presentatie bij te wonen. Alvast bedankt namens de weeskinderen in Tanguri!

Esther en Regina

 


 

Lees meer over:

Eethen bbpv vrouwen ghana
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.