zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Ontpoldering Noordwaard: bouw van bruggen gestart

31 augustus 2012 (door WerkendamNet)

WERKENDAM - De eerste heipalen zijn geslagen voor de bruggen in de Jantjesplaat en polder Hoge Hof. Dit vond in het kader van de Ontpoldering Noordwaard plaats. Voor de Jantjesplaat zijn de kreekbruggen ondertussen in uitvoering genomen. Met de plankieren (kleine bruggen) Jantjesplaat wordt binnen enkele weken een aanvang genomen.

Van Hattum en Blankevoort is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van alle bruggen en waterbouwkundige kunstwerken binnen het project. Inmiddels is gestart met de bouw van deze civiele onderdelen van het project. Ondanks dat de bruggen een sober karakter krijgen is door de architect geprobeerd van de bruggen iets bijzonders te maken door de detaillering.

Bijzonder
Een bijzonder visueel aspect van de bruggen is dat het beton ruw wordt afgewerkt. Hierdoor krijgt het aanzicht van de bruggen een natuurlijke veroudering. Tevens zijn de leuningen op de bruggen onderhoudsarm afgewerkt. Bovendien krijgen de bruggen in het doorstroomgebied vogelstokken die bedoeld zijn om de brug nog meer te verankeren in de natuurlijke omgeving.

Hinder
De Combinatie Noordwaard - bestaande uit vier aannemingsbedrijven die gezamenlijk het project uitvoeren - werkt samen met Rijkswaterstaat om overlast en hinder zoveel mogelijk te voorkomen en te beperken. Zo word het project gefaseerd uitgevoerd en wordt bouwverkeer gescheiden van regulier verkeer.

Het totale project Ontpoldering Noordwaard zal eind 2015 afgerond zijn.

Lees meer over:

Noordwaard
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.