zaterdag 20 april 2024

Alles over Altena

Intentieverklaring moet Biobased Brabant vormgeven

31 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Afgelopen woensdag organiseerde de Noord Brabantse Waterschapsbond (NBWB) de jaarlijkse netwerkdag in Woudrichem. Tijdens deze dag konden bestuurders onder meer netwerken. Ook ondertekenden de Brabantse Waterschappen en vertegenwoordigers van elf Brabantse bedrijven de "Intentieverklaring Brabantse Bedrijven en Waterschappen werken samen aan innovatie voor een Biobased Brabant"

Naast de jaarrede van de voorzitter van de Noord Brabantse Waterschapsbond, dhr J.A.M. Vos, bestond het inhoudelijk programma uit een lezing van Commissaris van de Koningin van de provincie Noord Brabant, W. van der Donk. over Samenwerking. In de middag volgde een bezoek aan en toelichting op het project Ruimte voor de Rivier van waterschap Rivierenland.

Waterschap Rivierenland was dit jaar gastheer voor de netwerkdag van de NBWB. Ruim 100 gasten namen deel aan het evenement.

Intentieverklaring
Deze dag ondertekenden de Brabantse Waterschappen en vertegenwoordigers van elf Brabantse bedrijven de "Intentieverklaring Brabantse Bedrijven en Waterschappen werken samen aan innovatie voor een Biobased Brabant". Nog vier bedrijven hebben aangegeven deel te willen nemen en de verklaring later te ondertekenen. 'Het initiatief is ontstaan vanuit het overleg van de Noord Brabantse Waterschapsbond met het bedrijfsleven in Brabant, waaronder de VIW [Vereniging Industrie Water]. Met de ondertekening van deze intentieverklaring versterken wij de samenwerking op het gebied van:

  • Het verkleinen van de waterfootprint van Brabantse producten door efficiënt watergebruik en -hergebruik;
  • Productie van energie uit afvalwater;
  • Productie van grondstoffen / nutriënten uit afvalwater.'

Lees meer over:

Rivierenland Brabant biobased
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.