Sunday 19 September 2021

Alles over Altena

Wat je ook vindt: dokter Tinus zet Woudrichem op de kaart

30 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - Of je nu voor of tegen bent, het leuk vindt of juist helemaal niet, dokter Tinus is een druk besproken onderwerp dat in ieder geval Woudrichem lekker op de kaart zet. De kijkcijfers waren dan ook zeer stevig. Maar liefst 1.200.000 mensen bekeken de eerste aflevering. Wat zegt de hoofdrolspeler Thom Hoffman zelf over de serie en want vinden anderen ervan?

De dramaserie Dokter Tinus van SBS 6 is volstrekt anders dan Dokter Deen, de kijkcijferhit met Monique van de Ven. Dat vertelde Thom Hoffman, de vertolker van dokter Tinus, in het AD. Dokter Tinus begon woensdagavond. “De dokter die ik speel staat mijlenver af van dokter Deen“, sprak hij. “Monique van de Ven kan in haar doktersrol alles wat ik niet kan. De enige overeenkomst is dat ook dokter Tinus praktijk houdt in een kleine gemeenschap waar de tijd heeft stilgestaan. Bovendien is Dokter Tinus heel wat minder charmant dan Dokter Deen. Dokter Tinus beschikt over geen enkele sociale vaardigheid. Hij is idioot, rauw, ongemanierd. Wacht u voor de dokter, haha!”  Dan: "De SBS 6-dokter heeft er verder last van dat hij geen bloed kan zien. “Sommige scenes zijn bijna in de stijl van Fawlty Towers. Dat maakt Dokter Tinus wel radicaal anders, en is voor mij de hoofdreden geweest direct ‘ja’ te zeggen.”

Reacties

Op de site mediacourant.nl vallen ook de volgende reacties te lezen, een willekeurige greep... Van Michael: "Ik denk dat Dokter Tinus wel een van de meest prominente titels is dit najaar voor SBS6. Wanneer dit een hit word kunnen ze hier de komende seizoenen flink mee vooruit. SBS6 heeft gewoon wat ankers nodig in de programmering, ik hoop dat Dokter Tinus er een van wordt, simpelweg omdat het een heel goed product is!"

Bart noteert: "Als je Doc. Martin kent is het eigenlijk een Nederland 1-produkt voor 50/65 plussers en past het beter bij de EO of de NCRV."

Danny laat weten: "Bij NCRV of KRO zou beter zijn geweest. Na aflevering 1 wordt deze serie trouwens beter. Heb alles al gezien."

Richard weet: "Heb dokter Tinus gekeken en het viel mij niet tegen. De cast was goed, de sfeer werd goed neergezet zo´n eerste aflevering en volgens mij zijn alle personages zo´n beetje geïntroduceerd (gebeurt meestal bij een eerste aflevering van een fictiereeks). Het was allemaal nog wat traag, wat soms heel mooi de sfeer van de setting weergaf, maar waardoor het soms ook gewoon te sloom werd, wat de voortgang in het verhaal in de weg zat. Ik heb dan ook twee zapmomenten gehad. Naar de dosering van slow-shots en voortgang in het verhaal moet voor de rest van de serie dus nog even naar gekeken worden. Maar verder een erg mooie serie tot zover.
Ik ben alleen bang dat dit totaal niet het SBS-publiek aanspreekt. Ben van mening dat de serie meer tot z’n recht was gekomen op Net5. Verder vind ik het tijdstip opmerkelijk, maar misschien werkt dit juist wel zo midden in week. Wat mij betreft is de serie wel het bekijken waard en volgende week ga ik dan ook weer kijken (en dat doe ik absoluut niet bij iedere nieuwe Nederlandse dramaserie)."

Ineke zegt: "Dokter Tinus is heel slecht. Die walgelijke Tigo Gernandt er weer in. Kijkcijfers zijn goed, maar dat zal niet zo blijven. Over geacteerd. Nee hoor kan nooit tegen dokter Deen op."

Herhaling
De eerste aflevering wordt maandag om 23.20 uur herhaald. Aflevering 2 volgt woensdag om 20.30 uur.

Lees meer over:

woudrichem dokter tinus
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.