zaterdag 22 januari 2022

Alles over Altena

Man opgepakt na poging tot brandstichting van eigen huis

29 augustus 2012 (door AalburgNet)

DRONGELEN - De politie heeft dinsdag 28 augustus 2012 aan het einde van de middag in Drongelen een 51-jarige man uit Drongelen gearresteerd. De verdachte probeerde zijn huis aan de Hagoort in brand te steken.

De hulpdiensten rukten uit nadat er vanuit het huis een sterke benzinelucht was geroken. De verdachte had niet alleen de inboedel in het huis maar ook zijn echtgenote overgoten met benzine. Dat gebeurde tijdens een ruzie. De 51-jarige man verzette zich bij zijn arrestatie. Hij werd overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering werd gesteld. De verdachte zit voorlopig vast tot vrijdag. Dan wordt hij voorgeleid bij de rechter-commissaris. Zijn echtgenote heeft inmiddels aangifte tegen hem gedaan. 

Huisverbod
Naar aanleiding van de gebeurtenissen krijgt de verdachte een huisverbod opgelegd. Zo'n huisverbod wordt door de burgemeester opgelegd en is bedoeld als afkoelingsperiode en om rust te creëren voor de gezinsleden, terwijl hulpverleningsinstanties aan de slag gaan met de zaak.

Huiselijk geweld
Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Politie, openbaar ministerie, reclassering, kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan de bestrijding van huiselijk geweld.

Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweld.nl

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.