Wednesday 22 September 2021

Alles over Altena

'Dokter Tinus komt bij u langs...'

28 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

WOUDRICHEM - De Amsterdamse chirurg Martinus Elsenbosch doorloopt een sollicitatieprocedure tot huisarts in het dorpje Wourkem. Daar aangekomen is de cultuurshock voor hem groot en worstelt hij met zijn brutale doktersassistente Kim, de onhandige loodgieter Bert en een mannelijke patiënt van aanzien met een nogal genante aandoening…
Het enige lichtpuntje is de lokale onderwijzeres Lisa de Graaf.

Aldus de verkorte inhoudsweergave van de allereerste aflevering van dokter Tinus morgenavond (29-8) op de buis. Voor wie samen kijken wil kan naar De Teerkamer. Daar wordt de dokter groot op het scherm gebracht. Thuis kijken kan natuurljk ook: SBS6, om 20.30 uur.

De serie is voor het grootste deel opgenomen in Woudrichem. Het lokale evenementenbedrijf First Class Entertainment speelt daar slim op in door een drietal arrangementen te brengen voor particulieren zowel als voor de zakelijke markt.

Achtergrond

SBS6 brengt  een nieuwe komische dramaserie op de buis met Thom Hoffman in de hoofdrol. Het programma is een Nederlandse bewerking van de succesvolle Engelse serie Doc Martin, waarin een briljante vaatchirurg uit de grote stad zijn functie moet opgeven vanwege een bloedfobie (Hermatofobie). Hij wijkt uit naar een klein dorp, ver weg van de Randstad, om zich daar te vestigen als de enige praktiserende huisarts. Al snel blijkt dat het verschil tussen de stad en het platteland groter is dan gedacht, met alle – vaak grappige - gevolgen van dien. Overige rollen zijn o.a. weggelegd voor Jennifer Hoffman, Kitty Courbois, Serge Henri Valcke en Juliette van Ardenne.

Acteur Thom Hoffman vertolkt de hoofdrol van de succesvolle vaatchirurg die plotseling wordt geconfronteerd met een bloedfobie, waardoor hij zijn werk onmogelijk nog kan uitoefenen in het ziekenhuis. Daarom verhuist hij van de hoofdstad naar het platteland en gaat aan de slag als de enige huisarts in het dorp waar hij alleen zijn tante kent. Zijn voorganger was zeer geliefd, dus een warm onthaal voor de nieuweling is dan ook niet vanzelfsprekend. Het empathisch vermogen van de dokter laat daarbij nogal te wensen over, wat het voor hem nog moeilijker maakt om zijn plaats  te veroveren binnen de hechte gemeenschap.

 

Lees meer over:

woudrichem dokter tinus
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.