vrijdag 29 maart 2024

Alles over Altena

Niet alleen stemmen, maar ook steunen

28 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

ALTENA - U gaat toch wel stemmen? En zo ja, weet u al op welke partij? Rivka Smit weet het nog niet. Ze twijfelt of ze wel met haar rolstoel in het hokje past en of ze het stemformulier kan openvouwen en invullen. Rivka Smit heeft een spierziekte, net als 200.000 andere mensen in Nederland. Het Prinses Beatrix Spierfonds vraagt uw steun voor mensen met een spierziekte tijdens de jaarlijkse collecteweek. Geef dus niet alleen uw stem maar ook uw steun tijdens 9 t/m 15 september.

In Nederland lijden er ruim 200.000 mensen aan een spierziekte. En daar zijn er 600 verschillende van. Sommige zijn dodelijk, sommige erfelijk en allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren. Er zitten zo’n 600 spieren in een mensenlichaam en die sturen alles aan. Van een glimlach tot een wandeling. Van drinken tot plassen. Van lachen tot ademen. Een ziekte die spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee het hele leven van een persoon aan. Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert wetenschappelijk onderzoek naar genezing en naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten. En met succes, want voor steeds meer spierziekten liggen therapieën in het verschiet.

Collecteweek Prinse Beatrix Spierfonds
Van 9 tot en met 15 september vindt de jaarlijkse collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats. “We roepen alle Nederlanders op niet alleen hun stem, maar in de week van 9tot en met 15 september ook hun steun te geven in de vorm van een gift.”

De collecteweek is één van de belangrijkste weken in het jaar voor mensen met een spierziekte. Ruim 30.000 collectanten komen door heel Nederland dan ook in actie, ook in uw plaats gaan er vrijwilligers de straat op.

Op spierfonds.nl ziet u hoe het geld van de collecteweek wordt besteed.

Krachtig tegen spierziekten
Het Prinses Beatrix Spierfonds zet zich in voor mensen met een spierziekte in Nederland. Dat zijn ruim 200.00 mensen. Het is ons doel om alle spierziekten de wereld uit te krijgen, ons middel is wetenschappelijk onderzoek. We financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en, omdat dit vaak een lange weg is, ook naar verbetering van de kwaliteit van leven van patiënten nu. We kunnen dit alles doen dankzij donaties en de inzet van vrijwilligers.

Lees meer over:

beatrix fonds spierziekten
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.