Thursday 23 September 2021

Alles over Altena

Micha Boy na val toch nog vijftiende

27 augustus 2012 (door AalburgNet)

VEEN - Tijdens de zevende wedstrijd om de ADAC MX Masters Series in Emmercompascuum - in bijzonder modderige omstandigheden - liet Micha Boy de Waal zijn vechtlust zien. In de eerste manche kwam hij na een pitstop voor een andere bril hard terug naar voren, maar kwam in de laatste ronde op een zesde plaats rijdend hard ten val waardoor hij uiteindelijk vijftiende werd.

In de tweede manche kwam hij goed uit de eerste ronde, maar omdat hij zijn motor kort daarna stil remde verloor hij veel plaatsen. Vechtend voor alles wat hij waard was, kwam hij terug naar voren en wist toch nog veertiende te worden.

Val
Micha Boy kreeg in de eerste ronde van de eerste manche gelijk een tegenslag te verwerken. Zijn bril ging kapot waardoor hij aan het einde van de ronde de pits in moest om een nieuwe bril op te zetten. Dit kostte veel tijd waardoor Micha Boy terug viel tot in de achterhoede. Fanatiek zette hij de achtervolging in en begon in een hoog tempo plaatsen winst te boeken. In de slotfase kwam hij aan op een zesde plaats maar helaas kwam hij in de laatste ronde op een tafelberg nog hard ten val waarbij er verschillende plaatsen verloren gingen en hij op een vijftiende plaats over de finish kwam. In de tweede manche zat hij na het vallen van het starthek rond de vijftiende plaats maar al in de eerste ronde wist hij vele plaatsen winst te boeken en kwam op een zesde plaats voorbij start/finish. Helaas remde hij kort daarna zijn motor stil waardoor hij ver teruggeslagen werd. De rijder uit Veen wist niet van opgeven en bleef knokken voor wat hij waard was. Dit bracht hem uiteindelijk nog naar een veertiende plaats. In het dagklassement eindigde Micha Boy op een vijftiende plaats.

 

Lees meer over:

veen micha boy
Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.