dinsdag 19 oktober 2021

Alles over Altena

Notenhoff aan de slag met mozaïeken publieksbank

27 augustus 2012 (door WoudrichemNet)

ANDEL - Vrijdag 24 augustus zijn de vrijwilligers en de bewoners van de Notenhoff in Andel begonnen met het mozaïeken van de Social Sofa. Het Knabbel & Babbel ontwerp biedt de mozaïekers een flinke, maar vooral mooie uitdaging.

De Social Sofa, die in de nabije omgeving van de nieuwe Notenhoff te Andel geplaatst zal worden, biedt ruimte om te knabbelen en te babbelen. De eekhoorns verwijzen met hun noten naar Zorgcentrum de Notenhoff, hun namen Knabbel & Babbel verwijzen naar de functie van de bank. Achterliggende gedachte is iedereen, van buurtbewoners en scholieren, tot ouders met hun kinderen en bewoners van de Notenhoff, de kans te geven om een praatje te maken, wat te eten of uit te rusten op deze bank.

Samen op de bank

In het kader van de opening van het nieuwe adviescentrum in Almkerk schenkt Rabobank Altena vijf Socail Sofa’s aan het Land van Heusden en Altena. De eerste sofa, de zogenaamde ‘moederbank’ is ontworpen door medewerkers van de bank en krijgt een plaats in de omgeving van het nieuwe adviescentrum. Drie sofa’s zijn geschonken aan de gemeenten in de regio. Zij maakten een gezamenlijk ontwerp dat in drie varianten op iedere sofa terugkomt. De vijfde sofa is de 'publieksbank'. Hiervoor werd dit voorjaar een ontwerpwedstrijd uitgeschreven. Het Social Sofa ontwerp "Knabbel & Babbel" van Zorgcentrum de Notenhoff uit Andel kwam als winnaar uit de bus. Met deze Social Sofa's komt men ook in de lokale omgeving 'samen op de bank'.

De komende periode volgt u de vorderingen van het mozaïeken van de publieksbank via www.samenopdebank.nu en via de lokale media. De gemeentebanken worden op vrijdag 5 oktober feestelijk onthuld. Meer informatie over de onthulling van de social sofa’s en locaties leest u eind september op www.samenopdebank.nu.

Lees ook dit bericht...

 

Deel dit bericht met je vrienden!

Tekst en/of beeldmateriaal gebruiken van Mediaplein Altena.Net? Neem even contact op.